Školské potreby prineste do Centra rodiny

12.8.2015
0
Školské potreby prineste do centra rodiny - skolske_potreby
Páčil sa vám článok?

Školský rok je síce na prvý pohľad ešte ďaleko, ale skúsenejší rodičia dobre vedia, že august preletí a čo nevidieť je tu september. Mestská časť Bratislava Dúbravka organizuje zbierku školských potrieb. Pomôcť majú deťom zo sociálne slabších rodín či deťom slobodných mamičiek, ktoré mestská časť eviduje.

Zbierka potrvá do 20. augusta. Pomôcky potom mestská časť rozdistribuuje sociálne slabším Dúbravčanom s deťmi, ktorých eviduje. V prípade veľkého záujmu verejnosti poputujú predmety aj do sociálnej ubytovne Fortuna na Agátovej.

Perá, ceruzky, farbičky, vodové alebo temperové farby, školské tašky či knižky, prípadne iné pomôcky možno doniesť do Centra rodiny na Bazovského 6. Mestská časť zbiera však len funkčné veci, čiže také, ktoré môžu ešte slúžiť deťom a potešiť ich. Nemá tak ísť o „vyhodenie“ nepotrebného, ale o snahu pomôcť či dať veciam šancu na druhy život.

Samospráva sa pri organizácii zbierky inšpirovala v bratislavskej Karlovej Vsi, kde zbierku organizujú už šiesty rok v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou.

(st)

Páčil sa vám článok?