Dúbravských deti je veľa, pomôže rekonštrukcia školy na Fedákovej

5.6.2015
0
Dúbravských deti je veľa, pomôže rekonštrukcia školy na fedákovej - skolkari
Páčil sa vám článok?

Vedenie škôl v Dúbravke prevzalo tento rok až 534 žiadostí o prijatie dieťaťa na zápis do materskej školy. Hoci má Dúbravka 10 materských škôl a v 40 triedach je spolu 941 detí, kapacity nestačia.

Prijať mohla Dúbravka na školský rok 2015 – 2016 len 274 detí. „Je to momentálne maximálny počet detí, ktorý môžeme prijať,“ prezradila Ľubica Szilasiová z oddelenia školstva, kultúry, športu a projektových činností a dodala: „Potrebovali by sme určite minimálne ešte jednu štvortriednu materskú školu.“

Dúbravka tak nevyhovela 260 žiadostiam, pričom z nich je 93 detí, ktoré k 31. augustu ešte nedovŕšia tri roky. Rodičia, ktorých dieťa sa do materskej školy nedostane, by mali počkať do 15. septembra, či nastúpia všetky prijaté deti.

Keďže kapacity nestačia, mestská časť zaviedla rozdielne poplatky pre deti s trvalým pobytom v mestskej časti a s trvalým pobytom v inej mestskej časti, aby prioritne umiestnila do materských škôl deti zo svojej mestskej časti.

Problémy s nedostatkom miest a s bojom o miesto v materskej škole, ktoré sú v Dúbravke už roky, riešilo nové vedenie mestskej časti žiadosťou na ministerstvo školstva o rozšírenie miest v materských školách.

Dobrou správou je, že Dúbravka bola úspešná, získala podporu a nová materská škola vznikne rekonštrukciou budovy materskej školy na Fedákovej.

(ts)

Páčil sa vám článok?