Medzinárodný deň detí v galérii

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Medzinárodný deň detí pripravila Slovenská národná galéria atraktívny program pre najmenších. Popoludní 1. júna vznikne vo Vodných kasárňach na Rázusovom nábreží Tvorivá dielňa detí pod vedením galerijného pedagóga.

Maľovanie a kreslenie na zvolenú tému sa začína od 14.00 a potrvá do 18.00 hod. (v prípade zlého počasia v priestoroch Tvorivej dielne detí v SNG). Okrem toho je pre deti pripravené premietanie detských filmov v kinosále SNG so začiatkom o 11.00 hod. Nádvorie Vodných kasární SNGbude od 14.00 do 16.00 patriť hudbe, tancu a spevu.

Okrem toho tu bude 1. júna o 16.00 vernisáž výstavy Tu a tam (Svet umenia očami detí). Ide o výber z detských výtvarných prác, ktoré vznikli v Tvorivej dielni Slovenskej národnej galérie. Jej účastníci - žiaci a študenti stredných škôl už rok pracujú pod vedením galerijných výtvarných pedagógov, a venujú sa kresleniu a maľovaniu tém, ktoré tým či oným spôsobom súvisia s touto inštitúciou a jej zbierkami.

Práce, ktoré z pobytu v tvorivej dielni vznikli odrážajú - ako výsledok inšpiratívneho vplyvu tohto prostredia a umeleckých diel starých i súčasných majstrov - ich myšlienkový svet, ako aj myšlienkový svet detí ktoré ich vytvorili. Výstava potrvá do 31. júla.

(brn)

Páčil sa vám článok?