Detské ihrisko na Búdkovej zrekonštruujú

8.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Do redakcie sme dostali petíciu rodičov detí, ktorí sa z obavy o možný zánik detského ihriska na rohu Búdkovej a Majakovského ulice obrátili na starostu Starého Mesta so žiadosťou o zachovanie tohto ihriska.

V liste uvádzajú, že detské ihrisko je jediným verejnosti prístupným ihriskom od Palisád až po Mlynskú dolinu. Toto rozsiahle územie je cieľom sústredeného záujmu investorov. Signatári petície vyjadrujú obavu o existenciu ihriska, ktoré je vo svahovom území jedinou rovnou plochou, na ktorej sa deti môžu hrať. Zároveň žiadajú, aby v rámci aktualizácie územného plánu bolo detské ihrisko nespochybniteľne zafixované aj do budúcnosti ako detské ihrisko.

Na Miestnom úrade Staré Mesto nám potvrdili, že v rozpočte vyčlenili 1 milión korún na jeho úpravu. Starosta Andrej Ďurkovský rozhodol, že práve toto detské ihrisko prejde rovnakou rekonštrukciou, akú v minulých dvoch rokoch realizovali na Jakubovom námestí a v Medickej záhrade. Jediným problémom je, že detské ihrisko je na súkromnom pozemku. Staré Mesto bude rokovať s vlastníkom o možnosti úpravy ihriska. Ak budú rokovania úspešné, detské ihrisko v novej kráse sprístupnia deťom najneskôr do 1. júna tohto roku.

(brn)

Páčil sa vám článok?