Vianoce budú aj na hrade

20.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na nedeľu 9. decembra pripravilo Historického múzeum tradičné podujatie Vianoce na hrade. Na Bratislavskom hrade sa v čase od 9. do 17. hodiny predstavia remeselníci, ktorí budú predvádzať i predávať výrobky zväčša s vianočnou tematikou.

Návštevníci si budú môcť pozrieť ako sa vyrábajú sviečky a slamené ozdoby, zvonce, medovina, drôtené plastiky, vykladané nože, kraslice s vianočným motívom, medovníky, drevené plastiky a betlehemy, keramika a maľované sklo.

Celý deň však bude patriť predovšetkým deťom, ktoré budú rozveseľovať členovia skupiny Rád svätého Galahada. V programe Rozprávkový hrad pripravili pre najmenších rôzne súťaže, kreslenie, stretnutie s čertom a napokon i sladké prekvapenie. Milovníkov hudby iste potešia vianočné koledy, ktoré v čase od 12. do 14. hodiny zahrá na organe Jana Šantavá.

Návštevníci hradu si zároveň môžu prezrieť všetky expozície a výstavy. Reprezentatívnou je výstava Cesta dejinami zo zbierok slovenských múzeí a galérií, ktorá je na 2. poschodí Bratislavského hradu sprístupnená do 30. decembra.

(al)

Páčil sa vám článok?