Dom kultúry v Trnávke nepredajú

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Napriek dlhodobému úsiliu o predaj Domu kultúry na Bulharskej ulici sa mestskej časti Bratislava - Ružinov nepodarilo budovu predať a tak napokon zostane na starosti samospráve, ktorá sem chce presťahovať Televíziu Ružinov.

Objekt má v správe mestská časť Ružinov, ale pretože jej prevádzka a údržba boli dlhodobo finančne stratové, so súhlasom vlastníka, hlavného mesta, sa rozhodla dom predať. O predaj budovy sa intenzívne pokúšala istá realitná kancelária - väčšina záujemcov však odstúpila napriek prijateľnej cene. Pozemok pod budovou je totiž nevysporiadaný.

V súčasnosti mestská časť podniká kroky, ktoré by odstránili najväčšiu technickú prekážku - v Trnávke totiž nie je káblový televízny rozvod. Rokovania s káblovou spoločnosťou by mali situáciu zmeniť. Televízia by potom využívala horné podlažie budovy, voľné priestory chce mestská časť prenajímať. Obyvatelia lokality takáto riešenie iste uvítajú, najmä preto, že v blízkosti sa finišuje s rozsiahlou bytovou výstavbou. Je totiž predpoklad, že voľné priestory obsadia firmy poskytujúce rôzne služby.

Páčil sa vám článok?