Ružinovské hody s bohatým programom

11.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Ružinov počas Ružinovských hodových slávností 27. a 28. septembra 2008 očakáva desaťtisíce návštevníkov. Väčšina podujatí bude v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere.

V sobotu o 21.00 h odštartuje charitatívny projekt Na kolesách proti rakovine. O hodinu neskôr sa začína Ružinovská detská hodoparáda - pôjde o netradičné súťaže pre deti s rodičmi.

Na svoje si prídu aj športovci na turnaji pod názvom Beachvolejbalové hodové šialenstvo. Športové turnaje pre verejnosť sa začnú o 10.00 h - pôjde o minifutbal, streetball, tenis, hokejbal, či exhibíciu v skateboardingu - a to všetko na Drieňovej ulici.

Chýbať nebude ani futbalový zápas starostu Ružinova Slavomíra Drozda a futbalový turnaj družobných miest Znojma, Tapolca, Umagu a mestskej časti Ružinov.

Počas kultúrnej časti ružinovských hodov sa uskutoční FOLKFEST 2008 - medzinárodný folklórny festival s takými účastníkmi ako Karpaty, Gymnik, Lipa, Ekonóm a ďalší. Čas od 18.00 h bude večer patriť Moravanke, od 20.00 h skupine Senzus.

Hody sa v nedeľu začnú slávnostnou hodovou ekumenickou sv. omšou.

Popoludní privíta návštevníkov pri Štrkoveckom jazere moderátor Štefan Skrúcaný a spolu so starostom Ružinova pozdravia občanov a hostí. Potom vystúpia Ivan Mládek so skupinou, Petra Janů, Michal David. Na 19.30 h je pripravená ohňová šou a po nej ohňostroj. Kultúrny program ukončí populárna skupina IMT Smile.

V rámci hodov bude v nedeľu od 11.00 h podujatie pod názvom Ružinovská hodová cykločasovka 2008. Cestné cyklistické preteky budú na Ružinovskej ceste pri Štrkoveckom jazere.

Štartovné je 100 korún, deti a mládež do 18 rokov môže súťažiť zadarmo o kvalitný bicykel.

(rob)

Páčil sa vám článok?