Záhradkári sa budú chváliť úrodami

1.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí záhradkári budú mať svoje veľké dni. Od 6. do 8. septembra 2008 sa v Dome kultúry Vetvár na Biskupickej ulici uskutoční 7. celomestská výstava ovocia, zeleniny a kvetov.

Súťažiť sa bude v niekoľkých kategóriách - celková expozícia, najkrajšie expozície ovocia, zeleniny, kvetov, najkrajší exponát a unikát výstavy. „Očakávame 30-40 vystavovateľov, vítaní sú však všetci pestovatelia, ktorí sa majú čím pochváliť,“ prezradil predseda organizačného výboru Ladislav Guller.

Okrem prehliadky budú súčasťou výstavy aj expozície zo slovenského sortimentu zeleniny, obilniny a výrobky z nich a včelárska výstava s ukážkou včelieho úľa a včelích produktov. V sobotu 6. septembra sa na Biskupickej ulici uskutoční 9. ročník súťaže vo varení guláša o Pohár starostky Podunajských Biskupíc. „Počas výstavy bude aj charitatívna zbierka pre detské oddelenie miestnej nemocnice,“ dodal L. Guller.

Príjem exponátov bude v piatok 5. septembra od 10.00 do 18.00 h, slávnostné otvorenie výstavy je naplánované na sobotu o 10.00 h. Cez víkend je otvorené od 10.00 do 18.00 h, v pondelok 8. septembra od 10.00 do 14.00 h. Návštevníci sa môžu zapojiť do hlasovania o najkrajšie exponáty. Vstup je zdarma.

(mm)

Páčil sa vám článok?