Prvákov zo staromestských škôl budú pasovať

22.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pre 2303 žiakov začnú 2. septembra povinnosti v ôsmich základných školách (ZŠ) bratislavského Starého Mesta, z nich je 404 prvákov.Pre nováčikov zaviedla vlani staromestská samospráva novú tradíciu - pasovanie prvákov do cechu žiackeho.

V tomto roku sa uskutoční 10. septembra opäť v Medickej záhrade, v prípade dažďa v ZŠ na Vazovovej ulici. Tento termín zvolilo oddelenie školstva mestskej časti, pretože predpokladá, že vtedy už budú všetky deti v škole. Aj tie, ktorým rodičia predĺžili prázdniny cenovo výhodnými, najmä prímorskými pobytmi.

"Nik by teda nemal byť ukrátený o nevšedný zážitok, na ktorý sa spomína po celý život," zdôvodnila dnes staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. Podľa nej v Medickej záhrade bude postavená "zlatá" brána, ktorou prejde každý chlapec a dievča. Potom ich staromestský starosta Andrej Petrek veľkou ceruzou - žiackym žezlom pasuje do stavu žiackeho.

Program pripraví vydavateľstvo Buvik, od ktorého Staré Mesto zakúpilo pre svojich prvákov knihu Poslušné písmenká. Deti ju dostanú na tejto pasovačke aj so Zrkadielkom prváka.

(tasr)

Páčil sa vám článok?