Na opravu škôl a škôlok pôjde vyše 7,6 milióna

18.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Za opravu a údržbu základných a materských škôl počas prázdnin zaplatí bratislavská mestská časť Ružinov vyše 7,6 milióna korún (252,3-tisíc €).

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec, prioritou je prestavba materskej školy (MŠ) na Stálicovej a elokovanej triedy (ET) na Západnej, v ktorých plánujú rozšíriť kapacity pre umiestnenie ďalších detí. Rekonštrukcia a zariadenie priestorov oboch pracovísk si vyžiada vyše tri milióny korún (99,6-tisíc €).

V materskej škole Prešovská opravili podľa hovorcu strechu, v MŠ Velehradská zrekonštruovali plynovú kotolňu a v MŠ na Miletičovej vymenili detské postele. V ET Tekovská a Gemerská zrekonštruovali sociálne zariadenia, na Gemerskej aj schodiská do budovy. Technologické zariadenia kuchýň obmenili v MŠ Prešovská, Miletičova, Stálicová, v ET Haburská, Budovateľská a Astrová.

Oprava elektrických rozvodov, strechy a výmena okien na budove telocvične v základnej škole Mierová vyšla mestskú časť Ružinov na vyše jeden milión korún (33 194 €). Podľa Smolca tiež kompletne vymaľovali priestory ZŠ na Nevädzovej a zrekonštruovali podlahu v ZŠ Borodáčová. V základnej škole na Kulíškovej okrem opravy podlahy a vymaľovania priestorov investovali aj do konvektomatu do kuchyne. Hlavné vchodové dvere vymenili na ZŠ v Ružovej doline a pre ZŠ na Vrútockej zakúpila mestská časť kosačku a drtičku konárov.

V ďalšom období chce Ružinov podľa Smolca upriamiť pozornosť aj na rekonštrukciu sociálnych zariadení na MŠ, rozšírenie kapacitných možností na ET Haburská, či rekonštrukciu plynovej kotolne na ET Šťastná. V miestnych školách a škôlkach chcú tiež zameniť detské postele, vymeniť technologické zariadenia kuchýň a riešiť havárijné situácie.

(sita)

Páčil sa vám článok?