Opäť budú oslavy patróna kuchárov a cukrárov

13.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Druhý ročník Osláv patróna kuchárov a cukrárov svätého Vavrinca bude v sobotu na Hlavnom námestí v Bratislave. V rámci sedemhodinového programu predvedie svoje remeslo 24 kuchárov.

Okrem prípravy rybacích špecialít, grilovanej zeleniny, grilovaného mäsa, či varenia kotlíkového gulášu, si milovníci dobrého jedla a gastronomických špecialít môžu pozrieť tiež vyrezávanie do ovocia a zeleniny.

Svoju zručnosť pri vyrezávaní kvetov, či iných tvarov do melónov predstaví niekoľkonásobný víťaz domácich i zahraničných súťaží a strieborný medailista svetovej gastronomickej súťaže Expogast 2006 v Luxemburgu Tomáš Vida. Návštevníci sa budú môcť zapojiť do súťaže v zdobení perníkov. Spestrením programu má byť tiež barmanská šou.

Podujatie, ktoré organizuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko v spolupráci s Bratislavským klubom kuchárov a cukrárov sa začne o 10:00. Svätý Vavrinec žil okolo roku 230 v Španielsku. Preslávil sa svojou ochotou pomáhať najmä chudobným a chorým. Keď rozdal majetok cirkvi, upálili ho na žeravom rošte. Jeho posledné slová zneli: ,,Nevidíte, polovica môjho tela je upečená, obráťte si ma aj na druhú stranu, aby ste si ma mohli zjesť“.

Agentúru SITA o tom informovala Miriam Šlosárová z oddelenia obchodu a marketingu Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

(sita)

Páčil sa vám článok?