Zlaté husle budú vyhrávať pod Hradom

8.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Po úspešnom minuloročnom koncerte orchestra Zlatých huslí na Bratislavskom hrade sa toto hudobné zoskupenie opäť stretáva, aby zahralo Bratislavčanom.

Stane sa tak 1. septembra o 20.00 h. keď v Incheba Expo Aréne na Viedenskej ceste odohrajú koncert Zlaté husle pod Hradom.

Kvôli rozsiahlej rekonštrukcii Bratislavského hradu sa koncert i diváci musia tento rok uspokojiť s priestormi pod hradom. Veľký orchester, zložený z najlepších muzikantov okolo husľového virtuóza Martina Sleziaka, prichádza na štátny sviatok - Deň ústavy, 1. septembra 2008, už so štvrtou premiérou svojho svetovo unikátneho projektu.

Jedinečné úpravy najlepších svetových i slovenských hudobných tém vyšperkujú svojou účasťou charizmatickí sólisti svetového mena: Adriana Kučerová (soprán), Dalibor Jenis (barytón) a Dalibor Karvay (husle). Na koncerte predstaví umelecký šéf a husľový virtuóz Martin Sleziak nový program. V špeciálnych úpravách Ľubice Salamon-Čekovskej a Petra Jantoščiaka vyniknú témy velikánov klasickej hudby (Mozart, Puccini, Brahms ...), najväčšie hity slávnych muzikálov a operiet i krásne talianske belcantá.

(dš)

Páčil sa vám článok?