Jan Kryl vystúpi v kaviarni Next Apache

8.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

August 1968 a Kryl - to je známa a významná kombinácia, najmä prostredníctvom legendárnej piesne Bratříčku zavírej vrátka.

Svoje posledné „děkuji“ vydýchol Karel Kryl 3. marca 1994. Jeho brat Jan však ďalej tlmočí poslucháčom rodinné posolstvo. Na nádvorí kaviarne Next Apache na Panenskej ulici 28 vystúpi 12. augusta o 18.00 h.

Jan si písal básničky už počas komunistickej totality, ale všetky skončili v „šuplíku“. Až roku 1997 ho organizátori festivalu Dny pro Karla Kryla blízko Kroměříže predstavili ako básnika. Hneď dostal ponuku na spoluprácu s brnianskym folkovým spevákom Pavlom Foltánom a symbolicky 21. augusta 1998 začal spoluprácu s hudobníkom a textárom Pepom Nosom. Po mnohých spoločných koncertoch sa Jan Kryl vydal na samostatnú cestu. Recituje vlastné básne, spieva piesne, svoje i Karlove. A nezaprie sa, že je Kryl.

Poučno-zábavné rozprávanie o krylovskej rodine, o pomeroch za minulého režimu strieda s ostrými satirickými šľahmi na nezdravé javy súčasnej politiky, kultúry, bulváru, mamonu... Hosťami večera budú Pavel Šindler - klávesy, „Boboš“ Procházka - ústna harmonika, Karol Heleši - gitara. Vstupné: 300 Sk (CD + občerstvenie), 100.- Sk (bez CD). V prípade nepriaznivého počasia sa koncert odohrá v kaviarni.

(dš)

Páčil sa vám článok?