S tradíciou juniálesov to myslia vážne

17.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hoci sa vraví, že najťažšie je začať, v skutočnosti je oveľa ťažšie vydržať a pokračovať. Azda preto sa ujme tak málo tradícií - v Biskupiciach však chcú vydržať.

Aspoň pokiaľ ide o juniálesy. Vlani usporiadali prvý ročník, tento rok pokračujú. Od rána do desiatej večera 21. júna môžu občania mestskej časti i návštevníci v priestore pri pošte na Uzbeckej ulici posúdiť, čo im miestny úrad pripravil.

O pol desiatej otvorí juniáles starostka Alžbeta Ožvaldová a bezprostredne na to sa predstavia biskupické deti z materských a základných škôl. Spolu so svojimi pedagógmi pripravili pásmo programov na celé dopoludnie. Ich vystúpenia spestrí tanec Majky Lorinčíkovej.

Druhá časť programu, pre všetkých, sa začne o 13.00. hodine. Popoludnie a večer bude patriť kapelám Good Fancy, Pohoda, Gin Tonic, Electric Flash, vychýrenej Ľudovej hudbe Mirka Dudíka, tanečnému súboru Čarovné ostrohy, folklórnemu súboru Berkenye a vystúpi aj Dalibor Janda. Pripravené sú tiež ukážky historického šermu, ale aj zábava pre deti a dostatok príležitostí na občerstvenie.

(bb)

Páčil sa vám článok?