Je dobre, že počas leta stred mesta žije

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ulice bratislavského korza budú už o pár dní opäť patriť podujatiam v rámci Kultúrneho leta 2000. Boli sme zvedaví, či Bratislavčania vôbec registrujú, že sa počas letných mesiacov v centre mesta niečo deje.

Alena K., recepčná: Samozrejme, tak trochu to patrí aj k mojej profesii. Keď sa hostia v hoteli pýtajú, ako a kde sa môžu zabaviť, musím im vedieť poradiť. Či chcem či nechcem, musím sa zaujímať o dianie v Bratislave, aby som im mohla fundovane odpovedať. V tomto smere mám neoceniteľného pomocníka v novom bratislavskom časopise Metropol, v ktorom sú prehľadne, po jednotlivých dňoch uvedené rôzne kultúrne podujatia.

Juraj D., vodič: Viem, že sa niečo deje, ale zvlášť tieto akcie nevyhľadávam. Ak idem po meste a uvidím niečo, čo ma zaujme, pristavím sa. No určite si kvôli tomu nezháňam žiadny program a jednak na to ani nemám veľa času.

Ivana C., barmanka: Pracujem tu v centre, takže viem, že počas leta sa na korze deje všeličo. Kultúrne akcie, rôzne vystúpenia, koncerty. Je dobre, že stred mesta žije a že človek má možnosť pristaviť sa. To, čo sme závideli pri návšteve iných miest, má už aj Bratislava. Je to prínos nielen pre Bratislavčanov, ale aj pre turistov, ktorí môžu takto prežiť neopakovateľný zážitok.

Peter R., skladník: Ja do mesta moc nechodím, bývam a pracujem mimo centra, takže ani neviem, že sa tu niečo deje. Iba keď si občas prečítam v novinách.

Andrea V., asistentka: Viem o tom, že bude Kultúrne leto a v rámci neho rôzne podujatia. Na niektorých som sa zúčastnila aj vlani, napríklad na džezovej lodi s Petrom Lipom. Chystám sa aj tento rok, len čakám na kompletný program, aby som si mohla vybrať. Mám priateľov, s ktorými sa pravidelne stretávame v centre mesta, takže si určite pozriem aj nejaké vystúpenia, ktoré budú v uliciach Starého Mesta.

(mil)
Páčil sa vám článok?