Pribudnú v centre ďalšie laserové atrakcie?

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V minulom čísle sme uverejnili článok týkajúci sa laserového lúča, ktorý už tretiu sezónu svieti na Bratislavskom korze. Keďže v ňom bola uvedená nesprávna informácia ohľadom autorstva Laserovej línie považujeme za potrebné uviesť vzniknutú situáciu na pravú mieru.

Autorom ideového libreta, ako aj architektonického návrhu Laserovej línie pre bratislavské korzo je ateliér architektúry BOGÁR KRÁLIK URBAN, ktorý v júni roku 1998 vypracoval projekt Trvalého svetelno-priestorového riešenia pešej zóny v Bratislave. Laserová línia bola kolektívom architektov koncipovaná ako symbolická Ariadnina niť, ktorá sa pomocou zrkadiel odráža v uliciach Bratislavy a vytvára myšlienkový priestor na umiestnenie výtvarných diel počas letných podujatí a výstav.

Uvedený projekt bol v tejto podobe po prvýkrát uvedený v rámci Kultúrneho leta ´98, keď sa v rámci Laserovej línie prezentovali tri sochárske objekty vznášajúce sa vo vzduchu akoby navlečené na svetelnej línii. Tieto objekty sú dielami bratislavských výtvarníkov L. Čarného, V. Hulíka a M. Pagáča.

Laserová línia sa tento rok rozsvietila teda už po tretíkrát a ako vo svojom librete uvádzajú architekti Bogár, Králik a Urban, je výzvou na inštaláciu ďalších diel výtvarných umelcov s témou „Laser a socha“.

(red)
Páčil sa vám článok?