Ste zaočkovaný? Bratislavská advokátska kancelária vám svoje služby neposkytne

24.5.2021
0

Zdroj: MČ Vajnory

Páčil sa vám článok?

V advokátskej kancelárii sa rozhodli nevybaviť nie nezaočkovaných, ale očkovaných proti COVIDU. Konateľ vo svojom ozname zakazuje vstup klientom a potenciálnym zamestnancom, ktorí buď čakajú na vakcináciu, alebo sú po nej.

Najskôr sa šírili správy, že očkovanie bude povinné, alebo budú mať výhody očkovaní a pre nezaočkovaných budú platiť iné pravidlá a oparenia a teda by boli diskriminovaní skôr ľudia, ktorí vakcináciu odmietajú.

„Pokiaľ ste potenciálni klienti, rovno sa otočte, budete ako očkovaní odmietnutí pre aktuálnu vyťaženosť kancelárie. Všetok voľný čas v tejto dobe prioritne venujeme časti populácie, ktorá si svoje zdravie váži a správa sa v prvom rade zodpovedne voči sebe,“ píše sa na ozname na konci ktorého je podpísaný  advokát a konateľ JUDr. Peter Weis. V ozname sa tiež píše, že ak klient zatají skutočnosť o očkovaní, advokáti si vyhradzujú právo na poskytnutie všetkých krokov voči osobe, ktorá ohrozila zdravie osôb nachádzajúcich sa v priestoroch.

Vyjadrili sa v ňom aj k pravidlám nosenia rúšok, klient podľa ich vyjadrenia musí strpieť, poskytnutie právnych služieb právnikom bez prekrytia horných dýchacích ciest ako vyjadrenie zásady: "moje práve končia tam, kde začínajú tvoje" podľa Všeobecnej deklarácie ľudských práv a slobôd. Advokáta JUDr. Petra Weisa sme oslovili so žiadosťou o reakciu k predmetnému zverejnenému oznamu, ktorý nás odkázal na jeho blog, ktorého stanovisko, ako uviedol, je však publikovateľné výlučne v jeho celistvej podobe. Môžete si ho prečítať  TU.

Advokátom a konateľom advokátskej kancelárie je Weis & Partners, ktorá m sídlo na Ivanskej ceste na Trnávke, je JUDr. Peter Weis, ktorý 20. januára 2021 označil celoplošné testovanie za vedecký experiment. 

„Nešlo totiž o testovanie, ale plánovaný vedecký experiment na ľuďoch, pri ktorom neboli údajne porušené etické princípy,“ uviedol pre web eurorešpekt.sk.

(nc)

Páčil sa vám článok?