Funguje tvrdší lockdown? Vyjadrite svoj názor v našej ankete

3.3.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Od stredy by mali platiť na Slovensku tvrdšie opatrenia, pokiaľ ide o zákaz vychádzania. Boli sme sa pozrieť, ako vyzerajú cesty a ulice Bratislavy. Aký je váš názor na množstvo ľudí v uliciach, môžete vyjadriť v našej ankete.

Pokiaľ ide o premávku v uliciach, žiadnu zmenu sme nespozorovali. Diaľnica vedúca cez Bratislavu od Devínskej Novej Vsi smerom na centrum mesta bola dopoludnia plná rovnako ako v predchádzajúcich dňoch. To znamená, že cesty sú voľnejšie ako za bezkoronových čias, ale oproti pondelku či utorku k zmene nedošlo.  A zrejme ani nie je dôvod, do práce môžu (musia) naďalej chodiť tí istí ľudia ako predtým.

"Nakoľko je moja práca prezenčná, denno-denne musím ísť do premávky. Denne čelím veľkému počtu áut na cestách, ale čo som zažila dnes, ma fakt šokovalo. Za mnou išli haldy áut a pritom cez Bratislavu som išla o druhej popoludní, teda ani nie cez najväčšiu špičku," povedala nám jedna z vodičiek.

Zdroj: ms

Takto dnes vyzeralo parkovisko pred jedným z nákupných centier.

Ani v centre mesta, v pešej zóne, sa veľa nezmenilo. Davy turistov sú samozrejme minulosťou, ulice sú poloprázdne, ale s marcom minulého roka sa to nedá porovnať. Bežne vidíte ľudí, ktorí sa jednoducho prechádzajú, môžete vidieť partie tínedžerov, ktorí spolu konzumujú na lavičkách jedlá z fast foodov alebo sa korčuľujú. 

FOTOGALÉRIA:

​Polícia síce avizovala zvýšenie kontrol, ale my sme žiadnych policajtov v centre mesta nestretli. Opäť sa nám potvrdilo, že pribúda ľudí, ktorí rúška už nenosia. Jednu takú rodinu, rodičov s dvoma deťmi, sme stretli dokonca v električke. Zo štyroch členov rodiny mala rúško na tvári iba matka. Kým v tomto prípade išlo skôr o ľudí zo slabšieho sociálneho prostredia, v meste nie je problém stretnúť bez rúšok aj ľudí, pri ktorých na prvý pohľad vidíte, že sú naopak finančne zabezpečení až nadpriemerne.

Ani na nábreží, pri obchodnom centre, sa toho veľa nezmenilo. Taktiež tu vidno skupinky ľudí, ktorí trávia čas pri prechádzkach či sedením na lavičkách. Nábrežie dýcha pokojnou atmosférou, o nejakej nebezpečnej tlačenici však nemôže byť ani reči.

Aký je váš názor na počet ľudí v uliciach? Názor môžete vyjadriť hlasovaním v našej ankete.

(ms)

Páčil sa vám článok?