Zaočkovať proti novému koronavírusu sa môžu už aj ľudia nad 75 rokov

26.1.2021
0
Očkovanie DSS

Zdroj: Facebook/ Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Zaočkovať sa proti novému koronavírusu môžu už aj Slováci nad 75 rokov. V utorok o tom na sociálnej sieti informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Registrovať ich môžu prípadne ich príbuzní či praktickí lekári.

"Hneď, ako bude k dispozícii dosť vakcín, plánujeme v krajských mestách otvoriť aj veľkokapacitné očkovacie centrá. Každý týždeň zväčšujeme našu sieť a kapacity, zlepšujeme naše služby pre vás. Aj preto dnes otvárame očkovanie pre ďalšiu kategóriu ľudí, seniorov nad 75 rokov," uviedol šéf rezortu zdravotníctva.

Prihlásiť sa môžu cez formulár korona.gov.sk, konkrétne tu,  alebo v prípade potreby využiť aj telefonickú službu call centra rezortu zdravotníctva 0800 174 174.

Krajčí komentoval, že Slovensko má na tento rok nakontrahovaných viac ako 15 miliónov vakcín a k tomu objednaných ešte ďalších 4,8 milióna vakcín od výrobcov, ktorí ich momentálne len klinicky testujú.

K utorku má Slovensko zaočkovaných 102.692 obyvateľov. K dispozícii je 37 vakcinačných centier a funkčných je 17 mobilných očkovacích tímov pre očkovanie seniorov v zariadeniach sociálnej starostlivosti.

(TASR)

Páčil sa vám článok?