Matovičove návrhy pandemická komisia odobrila: Otvorené kiná, divadlá aj kostoly v obmedzenom režime

13.11.2020

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Podľa premiéra to znamená, že od pondelka budú otvorené divadlá, kiná a kostoly s maximálnou kapacitou 50 percent a fitnescentrá a plavárne s maximálnou kapacitou šesť osôb. Matovič to uviedol na Facebooku napriek predchádzajúcemu statusu o tom, že Richard Sulík tieto plány “zmaril.

Pandemická komisia schválila návrhy Igora Matoviča.  Ako uviedol na svojom Facebooku premiér Matovič, bez divákov by mala byť opäť spustená aj slovenská hokejová liga a prvá futbalová liga.

"Takže, moje návrhy boli práve na Pandemickej komisii schválené, od pondelka otvorené divadlá, kiná a kostoly s maximálnou kapacitou 50 %, fitness a plavárne, max. 6 osôb, 15m2/os, spustená Slovenská hokejová liga a 1. futbalová liga, zatiaľ bez divákov," napísal dnes krátko poobede Matovič.

Veľký zvrat? Premiér Igor Matovič navrhuje od pondelka 16. novembra pootvárať kostoly, divadlá, kiná aj športoviská...

Napriek tomu, že premiér Igor Matovič dlhodobo hovoril o prípadnom uvoľňovaní opatrení až vtedy, keď dostaneme kĺzavý medián výskytu ochorenia Covid-19 na Slovensku pod 500 pozitívne testovaných denne, tak dnes predpoludním na sociálnej sieti oznámil, že dal návrh na otvorenie kostolov, divadiel, kín, plavární a fitnescentier od pondelka 16. novembra...

Na jeho vyjadrenie krátko na to zareagoval Richard Sulík. "Ak je výsledok takýto, nechám na sebe aj drevo rúbať. Ešte reštaurácie a som spoko," reagoval na premiéra Sulík.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie