Zomrel 48-ročný lekár z Oravy, ktorý bol infikovaný Covidom-19: Prosím, buďme ľuďmi, napísal Matovič

19.10.2020

Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Igor Matovič na Facebooku napísal, že 48-ročný lekár z Oravy, ktorý sa infikoval koronavírusom, zomrel. Lekár bol na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave. Slovensko má tak prvú obeť koronavírusu z radov lekárov.

Premiér Igor Matovič uplynulé dni informoval o prípade lekára, ktorý ochorel na koronavírus začiatkom októbra a povedal o ňom, že pravdepodobne zomrie. Jeho slová viacerí označili za necitlivé. Všeobecný lekár z Oravy ležal  s ochorením Covid-19  s podporou umelej pľúcnej ventilácie v ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnici. Neskôr bol v kritickom stave. Dnes premiér Matovič na sociálnej sieti informoval, že lekár zomrel.

"Dobrý človek a statočný 48-ročný lekár z Oravy dnes po ťažkom boji o život zomrel na Covid-19. Odpočívajte v pokoji, pane a veľká vďaka Vám. Idem v aute domov a plačem. Nie, nie, nie. Nechcem, aby nám zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota," napísal dnes večer Matovič.

"Nie, nie, nie. Právo kohokoľvek z nás ísť na štadión či do reštaurácie v takto vážnej epidemiologickej situácii nestojí nad právom nevinných a zodpovedných ľudí na ochranu ich zdravia.

Prosím, buďme ľuďmi. Ľuďmi, ktorí blížnych aj vzdialených milujú rovnako ako seba samých. Ľuďmi, ktorí zdravie a život aj cudzích ľudí povýšia nad akékoľvek vlastné pôžitky," dodal premiér.

(nc)
Páčil sa vám článok?