COVID-19 potvrdili u opatrovateľky v zariadení pre seniorov v Dúbravke

25.9.2020
0

Zdroj: pixabay.com

Páčil sa vám článok?

V zariadení pre seniorov Domov jesene života v Dúbravke na Hanulovej ulici, ktoré je v správe mesta, potvrdili výskyt ochorenia COVID-19. Pozitívne testovaná opatrovateľka prišla v pondelok (21. 9.) do úzkeho kontaktu s troma klientmi a zamestnancami spoločnej služby. Po prejavení sa symptómov zostala v izolácii.

Bratislavská radnica na sociálnej sieti informovala, že počas leta sa magistrát a jeho mestské podniky a organizácie pripravovali na možný návrat pandémie v podobe jej druhej vlny. "Zvlášť sme sa zamerali na naše zariadenia pre seniorov, v ktorých môže mať vírus fatálne dôsledky. Včera našu pripravenosť vírus „otestoval“. Potvrdzujeme týmto prípad COVID-19 v jednom z našich zariadení pre seniorov v správe mesta," uviedol magistrát.

Pozitívne testovaná bola jedna opatrovateľka zariadenia, ktorá podľa vyjadrenia magistrátu ešte v pondelok bola v práci bez symptómov a v utorok ráno už so zvýšenou teplotou zostala izolovaná doma. "Pozitívny test bol u nej potvrdený vo štvrtok," s tým že opatrovateľka v pondelok prišla do úzkeho kontaktu s troma klientmi a zamestnancami spoločnej služby. Naďalej preto zisťujú priame kontakty aj mieru intenzity jej kontaktov. Magistrát podotkol, že všetci zamestnanci a zamestnankyne, ako aj klienti a ich rodiny sú o situácii informovaní a poučení o ďalšom postupe.
Dnes 25. septembra otestovali všetkých klientov pavilónu, v ktorom mala opatrovateľka službu a rovnako otestovaní budú aj zamestnanci a zamestnankyne daného pavilónu. Výsledky prvých testov očakáva magistrát počas víkendu, najneskôr v nedeľu. Podľa dohľadaných kontaktov pristúpime počas víkendu aj k testovaniu ďalších osôb.

Klienti zariadenia zostávajú na izbách a boli vyzvaní k sebaizolácií a jedlo je im distribuované priamo na izby. Zamestnanci priamo v zariadení sú inštruovaní, aby sa po zariadení pohybovali v ochranných prostriedkoch a dodržiavali prísne hygienické štandardy, vrátane zabezpečenia zvýšenej dezinfekcie priestorov.
(nc)

Páčil sa vám článok?