"Zvíťazila ľahkovážnosť": Reaguje premiér na včerajší nárast rekordných viac ako 400 nakazených, avizuje sprísnenie opatrení

25.9.2020
korona testy

Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva

Páčil sa vám článok?

Rekord tretí deň po sebe, na Slovensku za včerajší deň pribudlo 419 pozitívnych testov vírusu SARS-CoV 2 . Premiér Igor Matovič to dnes ráno oznámil na svojej sociálnej sieti a avizuje sprísnenie opatrení.

"Máme nový rekord. Nerozvážnosť, ľahkovážnosť a egoizmus zvíťazili. Neustále útoky, spochybňovanie nebezpečnosti Covidu, teatrálne ignorovanie opatrení, vysmievanie sa z tých, ktorí ich dodržujú ... priniesli svoje výsledky. Výsledky “boja za slobodu”, ktorý teraz slobodu zoberie všetkým," napísal dnes ráno na svojej sociálnej sieti premiér.

Tvrdí, že v čase, keď bojoval za jemnejšie pravidlá pre svadby, šport a kultúru, boli polovičné počty nových prípadov, tak veril, že ľudia si budú väčšiu slobodu vážiť a budú sa správať rozumne. "Bohužiaľ, sklamal som sa a evidentne sme zodpovednosť vo vlastných rukách neuniesli," tvrdí Matovič.

Zdroj: Facebook/ Igor Matovič

Podľa jeho slov sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii a dnes sme na jej počiatku. "Počet pozitívnych prípadov raketovo rastie a keď si niekto myslí, že dovolím, aby nezodpovední ignoranti ohrozovali naďalej nevinných ľudí, tak nehrozí," dodal k nárastu prípadov v našej krajine.

Dnes zasadá aj pandemická komisia, premiér sa jej chystá zúčastniť, pandemická komisia by mala oznámiť prísnejšie opatrenia. Predseda vlády tiež dnes oznámi aj to, či Rakúsko a Maďarsko pre ich zhoršujúcu sa situáciu s infikovanými zaradíme medzi rizikové krajiny.

​Na Slovensku vo štvrtok pribudlo 419 pozitívne testovaných ľudí, urobilo sa 5 540 testov. Vyliečilo sa ďalších 58 ľudí, celkovo sa už zotavilo 4036 pacientov.

Pozitívne testy na ochorenie COVID-19 mali ľudia v Bratislave (54), okrese Námestovo (45), Tvrdošín (26), Nové Zámky (19), Skalica (15), Trnava (15), Prievidza (14), Komárno (14), Spišská Nová Ves (13), Banská Bystrica(11), ďalej v Košiciach (11), okrese Prešov (10), Senec (10), Topoľčany (10), Trenčín (10), Dolný Kubín (9), Liptovský Mikuláš (9), Sabinov (8), Stará Ľubovňa (8), Humenné (7), Ilava (6), Nitra (6), Pezinok (6), Poprad (6), Bardejov (5), Senica (5), Trebišov (5).

Po štyri prípady hlásia okresy Snina a Žilina, tri prípady boli v okresoch Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Dunajská Streda, Hlohovec, Malacky, Michalovce, Myjava, Partizánske, Sobrance a Žiar nad Hronom. Po dva prípady mali okresy Čadca, Kežmarok, Martin, Šaľa a Žarnovica, jeden prípad zaznamenali okresy Bytča, Detva, Galanta, Levoča, Lučenec, Považská Bystrica Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Trenčianske Teplice, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou a Zvolen.

V nemocniciach je hospitalizovaných 160 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 119 z nich. Na JIS je 14 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 pacientov.
Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 8048, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 433 848 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je 41.

Páčil sa vám článok?