Základná škola Mudroňova sa zatvára: Pozitívny test mala učiteľka, vyučovať sa bude zatiaľ dištančne

17.9.2020

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Na staromestskej Základnej škole Mudroňova sa potvrdil prípad koronavírosovej infekcie. Škola má na semafore červenú a do pondelka má zatiaľ brány zatvorené. Deti sa budú učiť dištančne.

Informáciu o pozitívnom prípade pedagogického pracovníka na škole nám potvrdil riaditeľ ZŠ Mudroňova. "Áno, včera sme dostali informáciu, že pani učiteľka štvrtákov mala pozitívny test na ochorenie COVID-19," informoval banoviny.sk

Podľa usmernenia ministerstva školstva má teda škola na semafore červenú, keď je potvrdené ochorenie u dvoch žiakov alebo jedného pedagogického alebo nepedagogického zamestnanca. Ako sme sa ďalej dozvedeli, okamžite prerušili vyučovanie v troch triedach, v ktorých učiteľka vyučovala a poslali deti do domácej izolácie.  Po dohode a usmernení  regionálneho hygienika sa však rozhodli prerušiť vyučovanie na piatok (18.9.) a pondelok (21.9.) na celej škole. "Po dohode s RÚVZ v Bratislave sme sa rozhodli prejsť na dištančnú formu výučby vo všetkých triedach na celej škole. Toto rozhodnutie platí na piatok a pondelok, zatiaľ," prezradil. Dodal, že s RÚVZ sa dohodnú, ako budú pokračovať ďalej, v prípade,ak by sa potvrdili ešte nejaké prípady koronavírusovej infekcie na škole.

​Podľa vyjadrenia riaditeľa školy, učiteľka nebola v zahraničí ani nejazdila MHD, pôvod nákazy teda zatiaľ známy nie je. Pravdepodobne pôjde o sporadický výskyt ochorenia bez predošlej epidemiologickej súvislosti.

(nc)

Páčil sa vám článok?