Nový koronavírus sa vyskytol v ďalších dvoch bratislavských školách

15.9.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V Bratislavskom kraji evidujú 22 nových pozitívnych prípadov COVID-19. Ide o 13 žien a 9 mužov, pričom najstaršou osobou je 85-ročný muž. Nové prípady zaznamenali v hlavnom meste a taktiež v okresoch Malacky a Senec. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava na sociálnej sieti.

Ako uvádzajú hygienici, niektoré osoby mali klinické príznaky ochorenia ako teplotu nad 38 stupňov, bolesti hlavy, svalov a kĺbov, pociťovali malátnosť či necítili chuť ani čuch.

Medzi pozitívnymi osobami evidujú importy zo zahraničia - najmä z Ukrajiny, ale najmä ľudí, ktorí prišli do kontaktu s už pozitívnymi osobami. Zaznamenali tiež sporadické prípady bez epidemiologickej súvislosti s predchádzajúcimi prípadmi COVID-19 v kraji.

"Od včera, t.j. 14.09. do 21.09.2020 je prerušené vyučovanie v jednej triede na Základnej škole s MŠ Za kasárňou (Nové Mesto -pozn. red.) v Bratislave. U žiaka sa potvrdil nový koronavírus. Žiaci a pedagogickí pracovníci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s týmto žiakom, sa musia podrobiť 10-dňovej domácej izolácii a odberu biologického materiálu. Pokiaľ neabsolvujú PCR test, musia aktívne sledovať svoj zdravotný stav a ak nebudú mať klinické príznaky ochorenia COVID-19 počas posledných troch dní karantény, môžu domácu izoláciu ukončiť," informuje RÚVZ.

​V súvislosti s výskytom nového koronavírusu u detí navštevujúcich Základnú školu s MŠ na Trnkovej ulici (Jarovce) v Bratislave je do 18.09.2020 prerušené vyučovanie  v dvoch triedach. Žiakom a vybranému pedagogickému personálu boli nariadené karanténne opatrenia.

(ms)

Páčil sa vám článok?