Tradičné pezinské vinobranie pre pandémiu zrušili

8.9.2020
Pezinské vinobranie

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Pandémia koronavírusu zasiahla aj do organizácie tradičných oberačkových slávností v meste Pezinok.

Mesto o tom informuje na svojom webe. Z dôvodu epidemiologickej situácie a platných preventívnych opatrení v prípade usporadúvania hromadných podujatí sa Vinobranie Pezinok tento rok konať nebude.

Obľúbené Vinobranie Pezinok patrí k stáročnej vinárskej tradícii, ktorá je predovšetkým oslavou úrody a práce vinárov a vinohradníkov. Každoročne prináša pestrú ponuku gastronomických špecialít, ochutnávku miestnych vín a bohatý kultúrny program v uliciach nášho mesta.

Organizáciu Vinobrania Pezinok 2020, ktoré mesto plánovalo uskutočniť 18. až 20. septembra. Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu a zachovanie bezpečnosti  návštevníkov, predajcov, umelcov aj organizátorov, sa mesto Pezinok rozhodlo Vinobranie Pezinok 2020 zrušiť.

V rámci Bratislavského kraja sa aktuálne na tzv. červenom COVID-19 semafore nachádza lokalita Bratislava I. Na oranžovom sa nachádzajú zvyšné mestské časti Bratislavy a okresy Pezinok a Senec.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava v súvislosti so zhoršenou epidemiologickou situáciou na týchto miestach od 6. septembra do 30. septembra zakázal organizáciu hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb alebo v interiéri nad 250 osôb. Dovolená nie je ani organizácia akcií v čase od 23.00 do 6.00 h, výnimkou sú svadby do 150 osôb. Zakázané sú aj návštevy v nemocniciach a interiéroch v pobytových zariadeniach sociálnej starostlivosti.


(nc)

Páčil sa vám článok?