BSK potvrdil vo svojich zariadeniach dva nové prípady COVID-19 - v sociálnom zariadení a tanečnej škole

8.9.2020

Zdroj: mokrohajska.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) potvrdil dva nové prípady ochorenia COVID-19 vo svojich zariadeniach. Infikovaný je klient zariadenia sociálnych služieb (ZSS) Gaudeamus na Mokrohájskej ulici v Bratislave, pozitívne testovali aj študenta prvého ročníka Tanečného konzervatória Evy Jaczovej v hlavnom meste.

Klienta ZSS – zariadenia komunitnej rehabilitácie izolovali na izbe. "Ďalší klienti a zamestnanci, ktorí s ním boli v kontakte, sa podrobili rýchlotestom s negatívnym výsledkom,“ informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. Oznámila, že v zariadení nariadili zákaz návštev v interiéri, zamestnanci, ktorým to povinnosti dovoľovali, pracujú z domu. Kraj vykoná v zariadení hĺbkovú dezinfekciu priestorov. "Ambulantná forma sociálnej služby bude dočasne pozastavená," dodala Forman.

 V prípade pozitívneho testu u žiaka konzervatória rozhodol Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave, že spolužiaci infikovaného študenta ostanú doma a podrobia sa testom. BSK aj v tomto prípade operatívne zabezpečí dezinfekčné prostriedky na vydezinfikovanie celej budovy. "Všetci ostatní žiaci, učitelia, ako i ďalší zamestnanci pokračujú v normálnom režime, plán vyučovacieho procesu sa nemení," oznámila hovorkyňa kraja.

BSK v pondelok ohlásil pozitívny prípad u jedného zo zamestnancov úradu. Kraj spustil testovanie a sériu opatrení, predseda BSK Juraj Droba deklaroval, že fungovanie úradu je zabezpečené.

(TASR)

Páčil sa vám článok?