Počet nakazených koronavírusom opäť stúpol: Minister Krajčí neodporúča vycestovať v septembri na dovolenky

26.8.2020

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Za utorok pribudlo na Slovensku 84 nových prípadov koronavírusu. Spravilo sa 4090 testov.

Na Slovensku pribudlo 84 nových prípadov ochorenia COVID-19. Celkovo od začiatku pandémie evidujeme 3536 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Počas predošlého dňa laboratóriá urobili spolu 4090 testov.  

Nepribudli žiadne úmrtia, vyliečilo sa 25 pacientov, spolu koronavírus na Slovensku prekonalo 2192 ľudí. 

Ďalších päť bolo hospitalizovaných. Aktuálne je v slovenských nemocniciach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 70 ľudí.  Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 3452, počet laboratórnych testov doteraz dosiahol počet 315 854. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

Najviac infikovaných koronavírusom pribudlo znova v hlavnom meste a to 21 prípadov, v Košiciach 8, okresy Trenčín a Spišská Nová Ves  majú 8 prípadov, v okrese Nitra a Michalovce hlásia 6, v okrese Senica 5, v okrese Galanta 4, v okrese Malacky 3, v okresoch Žilina, Ilava a Trnava po 2, a okresoch Pezinok, Púchov, Revúca, Banská Bystrica, Komárno, Nové Zámky, Partizánske, Rožňava a Stará Ľubovňa po jednom nakazenom.

Od 1. septembra sa zmení počet rizikových krajín. Minister zdravotníctva Marek Krajčí neodporúča v septembri dovolenku v zahraničí, oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii.

"Situácia v Chorvátsku je kritická,“ povedal minister Krajčí. Niektoré krajiny, ktoré sme doteraz evidovali ako bezpečné, sa od 1.septembra dostanú na zoznam červených rizikových krajín.

V septembri plánujú vytvoriť nové, vysokokapacitné miesta na testovanie koronavírusu.

​(nc)

Páčil sa vám článok?