Uvoľnenie opatrení priviedlo do nemocníc viac ľudí

22.5.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ak sa vám zdá, že v súčasnosti je pred nemocnicami a priamo v ich útrobách viac paientov, nie je to náhoda. Je to spôsobované uvoľnením opatrení proti šíreniu koronavírusu, ktoré sa dotklo aj zdravotníctva.

Ak by ste dnes navštívili napríklad Národný ústav detských chorôb na Kramároch, teda Detskú nemocnicu, určite by vám do očí udrel väčší počet ľudí ako v uplynulých týždňoch. Či už pred nemocnicou, v jej okolí, ale samozrejme aj vo vnútri.

Parkovisko bolo plné, aj v jeho priestoroch sa pohybovalo dosť ľudí.

Zdroj: ms

​Skupiny ľudí pri nemocnici.

Triedenie či registrácia  pacientov pred nemocnicou, teda keď si musíte vystáť rad a odpovedať na rad otázok najmä v súvislosti s koronavírusom, sa robí i v týchto dňoch. Čakanie však nie je extrémne dlhé a okolo obeda sa už rad  výrazne zmenšil.

"Väčšie množstvo ľudí súvisí s  uvoľnením opatrení. Do nemocnice už prichádzajú na vyšetrenia aj deti, ktorých k nám poslali obvodní lekári," vysvetlila nám hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Pokiaľ ide o skupiny ľudí postávajúce a sediace pri parkovisku, nemá vedomosť o tom, že by súviseli priamo s návštevou nemocnice.

Zdroj: ms

​Rad pred nemocnicou.

Hovorkyňa nemocnice nám ďalej uviedla, že v rade vonku na registráciu stoja iba neobjednaní pacienti, nemocnica si objednaných deň vopred obvolá a zaregistruje ich telefonicky. Tí by potom v rade stáť nemali. Naša čitateľka mala však inú skúsenosť. "Ten rad som si s dieťaťom musela vystáť. Naozaj mi včera volali, našla som si niekoľko neprijatých hovorov z pevnej linky a zavolala späť. Formulár sme vyplnili na diaľku a taktiež mi povedali, že vďaka tomu už nemusím stáť v rade pred nemocnicou," opísala nám situáciu čitateľka, ktorá išla s 9-ročným synom na kontrolu do nemocnice.

"Keď sme však prišli, registrační pracovníci mi tvrdili, že rad musím vystáť aj tak. Že formulár telefonicky vyplnili iba za dieťa, ale ja to musím obsolvovať. Rad bol až k ceste, stáli sme odhadom 15-20 minút," povedala nám.

Zdroj: ms

Rad rodičov s deťmi pred nemocnicou.

"Bála som sa však inej veci. Už som to tu zažila dvakrát a vždy som pre rad vonku nestihla prísť v čase, na ktorý nás objednali. Následne nás potom zaradili až úplne na koniec za ostatných. Tak som zavolala, aký je problém a tentokrát sa to už nestalo. Povedali mi, že chápu, že ľudia presný čas nestihnú. Keď sme prišli pred ambulanciu detskej chirurgie, hoci tu bolo dosť ľudí, celkom slušne ich ubúdalo a nečakali sme dlho," opísala nám situáciu čitateľka.

Kým v minulosti sa tvoril rad len pred nemocnicou, po novom sú už rady i vo vnútri. Tu sa totiž nachádza ďalšia registrácia pacientov (vonkajšia súvisí s koronavírusom, vnútroná je štandardná). Rad bol i pred lekárňou či bufetom.

Zdroj: ms

​Registrácia vo vnútri budovy.

(ms) 

Páčil sa vám článok?