Bratislava pokračuje v dezinfikovaní verejných priestorov až do odvolania

9.4.2020
Páčil sa vám článok?

Dezinfikujú sa chodníky k vstupom do nemocníc a domovov seniorov či frekventované prestupné uzly. Rovnako sa dezinfikujú smetné koše v okolí týchto často navštevovaných miest, ktoré môžu byť potenciálnym zdrojom nákazy.

Dezinfekcie sa robia  v nočných hodinách a budú vykonávané v pravidelných intervaloch až do odvolania.

Hlavné mesto s cieľom zníženia prenosu vírusového ochorenia COVID-19 dezinfikuje verejné miesta, kde sa pohybuje viac ľudí. "Prioritne ide o chodníky na vstupoch do nemocníc a do domov seniorov po celej Bratislave. Medzi nimi sú zariadenia hlavného mesta, mestských častí a aj súkromné zariadenia, ktoré boli v súčasnej situácii vytipované ako dôležité. Chodníky sú dezinfikované pomocou multikáry s cisternou naplnenou dezinfekciou, " informoval hovorca mesta Peter Bubla. V okoliach týchto lokalít zároveň pracovníci ručne dezinfikujú aj smetné koše.

Podľa jeho slov sú ďalšími dôležitými plochami učenými na dezinfekciu frekventované prestupné uzly a podchody, medzi nimi napríklad Trnavské mýto, Račianske mýto, Patrónka, Hlavná stanica, dočasná autobusová stanica Mlynské nivy, Železničná stanica Petržalka (vstup Kopčianska a Panónska plus okolie podchodu) a rovnako aj okolie tzv. Pentagonu (Hradská a okolie).

Okrem toho sú dezinfikované nástupné plochy najvyužívanejších zastávok MHD v centre a širšom centre mesta, napríklad SAV, Bajkalská/Trnavská cesta, Miletičova/Prievozská, Zochova, Kollárovo námestie, Námestie SNP, Hodžovo námestie, Kamenné námestie, Obchodná ulica, Šafárikovo námestie, Pod Mostom SNP či Slávičie údolie – konečná zastávka. Rovnako boli dezinfikované aj lavičky a zábradlia na frekventovaných námestiach v centre a širšom centre mesta.

Slovák Pavol z Nórska: Aj my musíme zostať na Veľkú noc doma, ale viac ako sankcie tu funguje dôvera

V boji proti koronavírusu stavilo Nórsko predovšetkým na zodpovednosť ľudí. Slovenský novinár a publicista Pavol Božík, ktorý žije v Oslo, tvrdí, že nadchádzajúce veľkonočné sviatky budú aj v tejto škandinávskej krajine skúškou. Miestni sa napríklad nebudú môcť sťahovať na svoje chaty ako zvykli... Viac ako hrozba pokutami tu pritom zaberajú dohovor a dôvera.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?