Doprava kolabuje: Richard Sulík vo videu kritizuje premiéra a prijaté opatrenia

8.4.2020

Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Po celom Slovensku sa dnes tvoria kilometrové zápchy na inak poloprázdnych diaľniciach. Minister hospodárstva Richard Sulík vyjadril nespokojnosť s aktuálnou situáciou na cestách, hovorí, že to je šialené a musí to skončiť. Zároveň sa obyvateľom ospravedlňuje.

Minister hospodárstva už pred pár dňami kritizoval Igora Matoviča aj za blackout krajiny. Tvrdí, že to zruinuje ekonomiku.

Na sociálnej sieti argumentuje, že kvôli 800 mŕtvym na chrípku ročne si ekonomiku nelikvidujeme, ale pre  500 nakazených na koronu áno.

"Bohužiaľ, hodiny argumentovania na vláde a koaličnej rade nepomohli. Toto je šialené a musí to skončiť. Premiérovi sa, žiaľ, neviem dovolať. Ospravedlňujem sa občanom, ktorí na ceste do roboty (čo sme ani len nezakázali), stoja hodiny v zápche, " informoval Richard Sulík vo svojom videu. Dodal, že vláda zatvorila desaťtisíce malých obchodov a nie je v stave im ani len prispieť na nájomné.

Minister Richard Sulík nahral vo videu kolónu áut stojacich pre kontroly na hraniciach okresov:

Na kritiku Sulíka zareagoval aj premiér Matovič. "Nemám rád, ak ľudia spomedzi hráčov koaličného tímu, od ktorých v ťažkej situácii čakáte, že vám podržia chrbát ... si hrajú svoje sebecké hry. Neschopnosť podporiť čokoľvek nepopulárne konané vo verejnom záujme a postovať na FB svoje výplody mysle, je v tejto chvíli mimoriadne nezodpovedné, " reflektoval na Sulíka na sociálnej sieti Igor Matovič.

Matovič v ďalšom statuse vysvetľuje, že kontroly mali byť námatkové. "Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk ... napriek tomu - nehaňme ich za to ... malo by to byť už v poriadku, " hovorí Matovič.

FOTO: Nerozšíri sa nákaza? Tvoria sa kolóny, vodiči podpisujú policajtom dotazníky tým istým perom

Na Slovensku platí od stredy polnoci obmedzenie voľného pohybu osôb. Opatrenie, ktoré platí až do pondelka 13. apríla, má za cieľ zabrániť masovému presunu ľudí počas Veľkej noci a znížiť tým riziko prenosu koronavírusu, no od rána spôsobuje na hraniciach okresov kolóny. Nášho čitateľa však zaskočil ešte jeden fakt a obáva sa, či sa takto nákaza skôr nerozšíri.

​(nc)

Páčil sa vám článok?