FOTO: Nerozšíri sa nákaza? Tvoria sa kolóny, vodiči podpisujú policajtom dotazníky tým istým perom

8.4.2020
0

Zdroj: čitateľ

Páčil sa vám článok?

Na Slovensku platí od stredy polnoci obmedzenie voľného pohybu osôb. Opatrenie, ktoré platí až do pondelka 13. apríla, má za cieľ zabrániť masovému presunu ľudí počas Veľkej noci a znížiť tým riziko prenosu koronavírusu, no od rána spôsobuje na hraniciach okresov kolóny. Nášho čitateľa však zaskočil ešte jeden fakt a obáva sa, či sa takto nákaza skôr nerozšíri.

Kolóny sa tvoria napríklad v Dunajskej Lužnej (aj na úvodnej fotografii), teda na hranici Bratislavy s okresom Senec. Tu každodenne smerujú tisíce ľudí do práce v hlavnom meste. "Stojíme tu už desať minút a takmer vôbec sme sa nepohli. Ale žiadne autá nejdú v protismere, tak asi nikoho neotáčajú. Zrejme vyplňujú dotazníky," informoval nás čitateľ, ktorý taktiež uviazol v tejto kolóne. Nakoniec auto otočil a vrátil sa domov po motorku, aby sa dostal do práce aspoň ako tak včas. 

Zdroj: čitateľ

Polícia v zmiešaných hliadkach s vojakmi kontroluje zákaz pohybu na hraniciach okresov. Či idete autom alebo pešo, mali by ste vyplniť dotazník, v ktorom uvediete prečo a kam idete. Nezabudnite si preto občiansky preukaz. Situáciu vám môže uľahčiť, ak ukážete napríklad pracovnú zmluvu či účet z nákupu. 

V kolóne uviazla i motorka. 

Zdroj: čitateľ

Od nášho čitateľa si policajti nakoniec vypýtali občiansky preukaz, mobil, zapísali EČV i cieľ cesty. "Zarazilo ma, že mi to nakoniec dali podpísať perom, ktoré predo mnou chytilo iks ľudí, veď to takto nákazu nakoniec ešte rozšíria. Známy mi vravel, že. Od Šamorína stál v kolóne viac ako dve hodiny," dodáva. 

"Doprava na vstupe do Bratislavy totálne skolabovala. Dôvodom sú policajné kontroly na hraniciach okresu kvôli nariadeniu vlády o obmedzení pohybu osôb. Upchaté sú všetky príjazdové cesty. Odporúčame vám dnešnú jazdu do hlavného mesta zrušiť," informoval ľudí na sociálnej sieti aj Bratislavský samosprávny kraj. 

Niekoľkohodinové kolóny sa tvoria aj na diaľnici D1 v smere od Trnavy na Bratislavu. Stojí sa už od Zelenča. 

Kolóny pri vstupe do Bratislavy:

Zdroj: FB BSK

Kolóny sa tvorili v oboch smeroch, teda aj pri výjazde v smere na Dunajskú Stredu:

Zdroj: čitateľ

Kolóny sa tvorili aj pri výjazde z Bratislavy na Ivanku pri Dunaji:

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Takto to vyzeralo v Svätom Jure:

Zdroj: TASR - Michal Svítok

​(ms) 


    

Páčil sa vám článok?