Staré Mesto kvôli koronavírusu preventívne uzatvára Základnú školu Hlboká

8.3.2020
Základná škola Hlboká cesta

Zdroj: zshlboka.edu.sk

Páčil sa vám článok?

Niektoré z detí boli v priamom kontakte s potvrdenými infikovanými osobami. Základná škola na Hlbokej ceste v bratislavskom Starom Meste zostane od pondelka 9. marca do 18. marca preto zatvorená.

Podľa zriaďovateľa ide o preventívne opatrenie v súvislosti s novým koronavírusom. „Dozvedeli sme sa, že niektoré deti boli v priamom kontakte s potvrdenými infikovanými osobami. Nechceme nič podceniť, preto školu radšej uzatvárame.

Zatiaľ na desať dní, situáciu budeme priebežne monitorovať a vyhodnocovať. Rodičia budú informovaní o všetkých našich zisteniach a krokoch,“ uviedla starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Starostka ubezpečuje, že budeme sledovať aj ostatné základné školy a na hodinovej báze vyhodnocovať situáciu. „V prípade najmenšieho podozrenia uzavrieme aj ďalšie základné školy v Starom Meste, ktoré sú v našej pôsobnosti,“ doplnila Z. Aufrichtová.

Oznámenie o dočasnom uzavretí školy dostali prostredníctvom aplikácie EduPage už aj rodičia žiakov, ktorí navštevujú základnú školu na Hlbokej. „Deti dostanú elektronicky pokyny na domáce úlohy od svojich učiteľov,“ informovala riaditeľka školy Adriana Šišková.

ZŠ Hlboká je ďalšou školou, ktorá je v Bratislavskom kraji uzatvorená kvôli koronavírusu. Len krátko predtým oznámilo vedenie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), že sprísňuje preventívne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu a v spolupráci s riaditeľmi stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK prerušuje vyučovanie na všetkých stredných školách v Bratislavskom kraji. Dokopy ide o viac ako 50 stredných škôl.

(ts)

Páčil sa vám článok?