Miroslav Dragun víťazom prvej debaty kandidátov na starostu Petržalky

12.10.2018

Zdroj: archív M.D.

Páčil sa vám článok?

(pr) Kandidát na starostu bratislavskej Petržalky Miroslav Dragun prevalcoval v prvej televíznej debate svojich konkurentov v boji o starostovské kreslo. Podľa politológa, ktorý sleduje predvolebné dianie, má Miroslav Dragun jeden z najlepších programov pre Petržalčanov.

Debate dominovala téma dopravy a parkovania. Nekompromisný, ale zmysluplný postoj k otázke parkovania zaujal práve Dragun, ktorý navrhuje spoplatnenie parkovania pre ľudí žijúcich v Petržalke bez trvalého pobytu. “Parkovanie musí byť absolútne prispôsobené Petržalčanom. Ľudia bez trvalého pobytu zaplatia 1000 eur ročne za rezidentskú parkovaciu kartu,” povedal v diskusii Dragun. “Na sídliskách Petržalky budú mať garantované miesto iba Petržalčania.”

V otázke podpory mladých rodín Dragun sľubuje 200 € pre každú mladú rodinu, keď ich dieťa bude nastupovať do základnej školy. “Jeden krát za mesiac majú mladé rodiny dostať od mestskej časti 50 €,” doplnil Dragun. Zároveň chce rozširovať miesta v materských školách. “Okrem malých kapacít pre deti si uvedomujem aj nedostatok učiteliek v materských školách. Preto budem aktívne podporovať debatu o zvýšení platov pre učiteľky, ktoré formujú život našich malých Petržalčanov.”

Zdroj: archív M.D.

​V kompetencii mestskej časti je aj výstavba a starostlivosť o športoviská a detské ihriská. Dragun v diskusii prezentoval svoje ambície postaviť v Petržalke futbalový štadión, novú plaváreň a hokejbalové ihriská. “Ešte ako malý chlapec som na petržalských ihriskách hrával hokejbal. Je to výborný šport pre deti, preto okrem výstavby detských ihrísk chcem vybudovať aj hokejbalové plochy,” povedal Dragun.

Komunálne voľby sa budú na celom Slovensku konať už 10. novembra 2018. Ľudia si v nich volia primátorov, starostov a poslancov. V bratislavskej Petržalke kandiduje až 10 kandidátov na starostu. Mestskú časť chcú viesť Miroslav Dragun, Ján Bučan, Ľudmila Farkašovská, Marian Greksa, Ján Hrčka, Tatiana Kratochvílová, Elena Pätoprstá, Oliver Kríž, Marián Chmelár a Tomáš Szmrecsányi.

Záznam celej diskusie si môžete pozrieť TU na stránke TV Bratislava, ktorá toto podujatie zorganizovala.  

 

Objednávateľ: Miroslav Dragun, Medveďovej 1, 85104, Bratislava DodávateľNeuropea, IČO: 36 696 129, Pribinová 25, Bratislava

Páčil sa vám článok?