Vallo nakrútil vtipné video, v ktorom hovorí o problémoch Bratislavy

5.9.2018
0
Team Vallo

Zdroj: Team Vallo

Páčil sa vám článok?

Hádky primátora s poslancami sú verejnosti dobre známe. Práve vďaka nim množstvo problémov hlavného mesta sa nedarí riešiť. A práve na tie poukazuje v najnovšom videu kandidát na primátora  Matúš Vallo. Vo videu si zahral aj jeho kolega zo skupiny Para Lasky.

Pre pretrvávajúce hádky sa podľa Matúša Valla neschválila parkovacia politika, zákaz hazardu je na súde, mešká rozvoj cyklodopravy.  „Primátor sa háda s poslancami a tí mu následne robia obštrukcie. Výsledkom je, že dôležité zmeny pre mesto sa stále odsúvajú.“ Poukazuje na to, že až  27 zastupiteľstiev sa presunulo z dôvodu neuznášaniaschopnosti, pričom za primátorovania Milana Ftáčnika k takejto situácii došlo len osemkrát. „Posledné štyri roky hádok Nesrovnala s poslancami ukázali, že bez podpory mestských poslancov a odborníkov je aj ten najschopnejší primátor vlastne bezmocný. Viem, že Bratislavčanov trápi doprava, nekontrolovaný stavebný rozvoj, zlá starostlivosť o zeleň, nelichotivý stav verejných priestorov a ďalšie. Rozhodol som sa preto jasne pomenovať, že ak bude primátor Nesrovnal zvolený opäť, jeho konflikty so zastupiteľstvom budú pokračovať a tieto problémy sa nevyriešia,“ hodnotí situáciu Vallo.

Za svoju výhodu preto považuje, že kandiduje so svojím tímom, do mestského zastupiteľstva sa uchádza 35 kandidátov a kandidátok a ďalších 82 ľudí do zastupiteľstiev mestských častí.  Podľa Valla zlé vzťahy primátora so zastupiteľstvom spôsobili, že primátor prerušil už štyri rokovania zastupiteľstva týkajúce sa parkovacej politiky a podporu na svoje riešenie doteraz nebol  schopný získať. Parkovaciu politiku pritom Vallo považuje za kľúčový nástroj, ako znížiť počet áut denne dochádzajúcich do Bratislavy.

Poukázal taktiež na zákaz hazardu. „Nesrovnal ho nedokázal presadiť, hoc mali za sebou petíciu Bratislavčanov a v podstate aj väčšinu poslancov, katastrofálnym vedením zastupiteľstva návrh na prvýkrát neprešiel. Nedokázal sa dohodnúť ani s vlastným viceprimátorom, ktorý za jeho návrh tiež nehlasoval. Druhýkrát síce hlasovanie prešlo, ale skončilo sa na súde, lebo podľa jedného z právnych výkladov, nie je možné hlasovať o tej istej petícii dvakrát. Ak tak súd rozhodne, môže to stáť Bratislavu veľké peniaze.“

Primátor Ivo Nesrovnal zareagoval, že s väčšinou mestských poslancov a bratislavských starostov má korektné vzťahy. 

Nesrovnal deklaruje, že jeho korektné vzťahy s viacerými poslancami dokazuje aj schválenie návrhu mestského rozpočtu vo volebnom roku. Podobne vysokým počtom hlasov prešli podľa neho takmer všetky dôležité hlasovania v prospech Bratislavčanov. "To je, myslím, najlepšia odpoveď na to, či sa mi darilo nájsť cesty k dohode. Niektoré veci, ako napríklad parkovacia politika, neprešli, ale tam samotní poslanci toto hlasovanie komentovali ako víťazstvo vlastných záujmov niektorých z nich a populizmu nad záujmami mesta. Je mi ľúto, že pán Vallo nadviazal na negatívnu kampaň pár jednotlivcov, ktorí mestské zastupiteľstvo poňali len ako bojovú arénu," povedal súčasný bratislavský primátor.

Na margo Vallových priorít uviedol, že jeho protikandidát chce riešiť veci, ktoré sa už dávno v meste riešia. "Ako je parkovacia politika, ktorá je, mimochodom, schválená, chýba len schválenie zmeny štatútu hlavného mesta. Budujeme nové cyklotrasy, máme reálny plán predĺženia električkovej trate v Petržalke, Dúbravke, Ružinove a do Podunajských Biskupíc," podotkol Nesrovnal. Ako tvrdí, audit vizuálneho smogu je urobený a z Bratislavy miznú stovky reklamných zariadení. "Pracujeme aj na novom územnom pláne a aj na nájomných bytoch," doplnil primátor. 

(lb, tasr)

Páčil sa vám článok?