Milujete vlaky? Železničným múzeom sa môžete poprechádzať aj z pohodlia obývačky

26.11.2017
0

Zdroj: Železničné múzeum

Páčil sa vám článok?

Železničné múzeum v Bratislave ešte v októbri ukončilo svoju hlavnú sezónu, no jeho priaznivci nemusia byť smutní. Vzácne exponáty si po novom môžete poprezerať aj virtuálne.

O tom, že v Železničnom múzeu, ktoré sa nachádza v lokalite Východné v starom rušňovom depe medzi Račou a Vajnormi, nájdete naozaj skvostné kúsky, sme vás informovali v reportáži, ktorú si môžete pozrieť TU.

Počas zimy je však areál pre návštevníkov uzavretý. Aby však milovníci histórie a železníc neprišli na celé mesiace o zážitok, stránka múzea prichádza s modernou vychytávkou. Expozície si totiž môžete pozrieť aj virtuálne na tomto linku. To však nie je všetko, zábery sú obohatené aj o výklad. Ak si kliknete na ikonku „i“ na pravej strane obrázku, dozviete sa zaujímavé informácie o exponátoch, ktoré si práve prezeráte.

V múzeu sa nachádza celý rad vozidiel, strojov a náradia, ktorý ktoré ku koľajniciam neodmysliteľne patria. Ťažiskom expozície sú prevádzkyschopné alebo vystavovateľné historické železničné vozidlá umiestnené na koľajisku.

(ms)

Páčil sa vám článok?