Najviac priestupkov v pešej zóne

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V decembri minulého roku zistila mestská polícia na území Starého Mesta 1476 priestupkov proti verejnému poriadku a 9 trestných činov. To je o 12 percent viac ako v rovnakom období minulého roku.

Okrem trvalých úloh počas uplynulého mesiaca mestská polícia v Starom Meste strážila predajné stánky Vianočných trhov na Hlavnom námestí a v nočných hodinách kontrolovala verejné klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Mimoriadnou akciou bolo nasadenie vyše 50 členov mestskej polície  do usporiadateľskej služby počas osláv príchodu roku 2000 v Starom Meste.

Prvoradú pozornosť venovali hliadky mestskej polície pešej zóne. Kontrolu vjazdu vykonávali na Hviezdoslavovom námestí a Františkánskej ulici. Za mesiac december porušilo všeobecne záväzné nariadenie o pešej zóne celkom 273 vodičov. Mestskí policajti 226-krát nariadili odťah motorového vozidla, z toho 73-krát z pešej zóny. Okrem toho imobilizéry nasadili na ďalších 453 vozidiel.

Pri kontrole dodržiavania všeobecne záväzných nariadení mesta a mestskej časti mestskí policajti vybavovali celkom 795 priestupkov. Tradične najviac porušení zistili pri kontrole VZN o pešej zóne a nepovolenom parkovaní, ktoré sa postarali o 62 percent všetkých priestupkov. Pokutou riešili 455 prípadov porušenia, dohováraním 323.

(miv)

Páčil sa vám článok?