Apokalypsa v Bratislave. Zaplavilo ulice, doprava kolabovala

8.6.2023
0

Zdroj: Čitateľka Katka

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V Bratislave sú (vo štvrtok 8.6.) na viacerých miestach zaplavené ulice, popoludní sa tam tvorili aj kolóny. Doprava kolabovala, recesisti vytiahli aj gumené člny.

Na Račianskej ulici smerom do Krasnian sa vodiči zdržali v kolónach viac ako hodinu a pol. V opačnom smere to bolo trištvrte hodiny. Ulica bola úplne zatopená.

FOTOGALÉRIA (Zaplavená Račianska):

Podľa webu Dopravného podniku Bratislava bola súčasne spomalená, respektíve prerušená aj premávka niektorých liniek MHD.

DPB poukázal na zatopené podjazdy na Bajkalskej ulici a časti komunikácií Vajnorská - Račianska - Drieňová - Ružinovská. Na sprejazdnenie komunikácií, ktoré boli zasiahnuté prívalovým dažďom, boli podľa podniku nasadené všetky dostupné zásahové zložky.

VIDEO: ​Situácia v Ružinove:

"Na bratislavskej D2 od mosta Lanfranconi smerom k Tunelu Sitina sa zdržíte polhodinu," avizovala Zelená vlna.    Zároveň upozornila na to, že na Vajnorskej pod železničným podjazdom smerom do centra je vyplavený kanál.

Zdroj: FB Ružinov pozitív

Pohľad na Nevädzovú ulicu v Ružinove. 

"Na Einsteinovej smerom na Prístavný most sa zdržíte asi 20 minút a v opačnom smere asi 15 minút," priblížila Zelená vlna. Na Prístavnej smerom k Prístavnému mostu sa podľa nej vodiči zdržia 15 minút.

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Zatopené parkovisko pri Štrkoveckom jazere.

Zdroj: TASR- Pavel Neubauer

​​Zatopené parkovisko pri Štrkoveckom jazere.

Kolóny sa tvorili aj na Nobelovej smerom na Vinohrady, kde je potrebné počítať s 25-minútovým zdržaním. Celkovo bola v Bratislave zaplavená a kompletne neprejazdná Bajkalská podjazd Prístavný most, Bajkalská podjazd Prievozská a Pekná cesta - Račianska. "V celej Bratislave sa tvoria rozsiahle kolóny," upozornila Zelená vlna.

FOTOGALÉRIA (Ďalšie zatopené ulice):

Hlavné mesto na sociálnej sieti priblížilo, že ide o naozaj mimoriadne intenzívne zrážky, ktoré kanalizácia napriek pravidelnej údržbe nestíha odvádzať. "Robíme však všetko pre to, aby bola situácia čo najskôr vyriešená. V teréne je nasadená všetka technika," avizovalo mesto.

VIDEO: Račianska ulica:

Hasiči zasahovali podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefana Kočiho v súvislosti s poveternostnou situáciou pri niekoľkých technických zásahoch už asi od 16.00 h.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Neprechodná časť Ružinovskej pod nadjazdom Bajkalská​.

"Privolaní boli takmer k tridsiatim udalostiam, v rámci ktorých najmä odčerpávali vodu zo zatopených podjazdov, pivničných priestorov, parkovísk či garáží," priblížil pre TASR.
Zasahujúci hasiči vyťahovali tiež uviaznuté automobily zo zatopených priestorov. Okrem príslušníkov HaZZ pracovali na odčerpávaní vody aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z Ružinova, Starého Mesta, Podunajských Biskupíc, Mosta pri Bratislave

Video na pobavenie - člnkovanie pri OC Retro v Ružinove:

​(ivk,ms)

Páčil sa vám článok?