Na Seneckej chýba zastávka autobusov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Nový nadjazd nad Seneckou cestou je výborná vec. Pri nadjazde sú však z dvoch strán obchody a firmy. Teraz, keď dokončujú obchvat z Vajnor smer Rača, autobusy číslo 53 a 65 majú novú trasu cez Čierny chodník a okolo mlyna.

Posledná zastávka do mesta je na Čiernom chodníku a potom až na Zlatých pieskoch. Takže, keď sa chcete dostať napr. do NAY elektrodomu, musíte vystúpiť na Zlatých pieskoch a odtiaľ ísť pešo. Tým chcem upozorniť dopravný podnik, že zabudol urobiť na tomto mieste zastávku. To musia iste absolvovať aj zamestnanci obchodov a firiem, lebo všetci určite nechodia autom. A poďme teraz z mesta. Tí, čo chcú ísť do obchodov nakupovať, tiež musia ísť od Zlatých pieskov pešo, alebo sa odviezť do Vajnor k mlynu a z Vajnor pešo do NAY.

Aj keď bude obchvat ukončený a autobusy číslo 53 a 65 budú premávať po svojej trase po nadjazde a vedľa nadjazdu dolu, aj vtedy bude problém prejsť od NAY po pôvodnú zastávku „Zemiakové sklady“ do Vajnor a Rače, ale aj z mesta do NAY, lebo premávka vám nedovolí prejsť cez cestu a teraz ešte pridali do stredu vozovky aj betónové bariéry.

Dopravný inšpektorát to nedokáže vyriešiť lebo zrejme nemôže brzdiť rýchloidúcu premávku. Asi si budeme musieť kúpiť auto, keď si budeme chcieť kúpiť napríklad vysávač či koberec v jednom z tunajších obchodov. Určite sú na tom najhoršie práve firmy, lebo takto sa im znižuje predaj tovaru a komplikuje príchod do práce.

Dopravný podnik nech porozmýšľa nad urobením zastávky pri NAY. Stačí, keď prenesie značku zastavenia o kúsok ďalej na Seneckú cestu.

Zita Búšová, Vajnory
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?