V Petržalke evidujú stovky autovrakov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

K 30. septembru mala mestská časť Petržalka v evidencii dlhodobo odstavených motorových vozidiel na verejných priestranstvách 260 vozidiel, z toho 120 bolo bez evidenčného čísla alebo viditeľného označenia a 140 s evidenčným číslom.

Na vozidlá z prvej skupiny umiestnili výzvy, aby ich ich majitelia odstránili. V 39 prípadoch sa tak stalo a 81 vozidiel z verejného priestranstva odstránila mestská časť prostredníctvom zmluvnej spoločnosti. Výzvy boli doručené aj majiteľom 140 motorových vozidiel, ktoré mali evidenčné číslo a tak sa ich majiteľ dal identifikovať.

Vo viacerých prípadoch však situáciu skomplikovalo odsťahovanie či úmrtie vlastníkov, predaj vozidiel, pri firemných vozidlách išlo aj o zánik spoločnosti a pod. Štyria držitelia svoje vozidlo odstránili, ale až 70 z nich na naše výzvy vôbec nereagovalo.

Zo 70 motorových vozidiel s evidenčným číslom na Okresný úrad Bratislava V k začatiu konania o vyradení motorového vozidla z cestnej premávky postúpili 17 motorových vozidiel. V tomto štádiu štyria držitelia predložili dodatočne platnú technickú kontrolu. Šesť vozidiel už bolo vyradených z cestnej premávky, tri z nich boli už aj odstránené.

Podľa vyjadrenia hovorkyne petržalského starostu Milky Podmajerskej motorové vozidlá s evidenčným číslom, ktoré sú dlhodobo odstavené na parkoviskách mestskej časti aj napriek nevyhovujúcemu technickému stavu nie je možné odstrániť, pretože nevytvárajú cestnú prekážku.

(brn)

Páčil sa vám článok?