Riaditeľa Metra V. Kovalčíka odvolali

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mimoriadne valné zhromaždenie akciovej spoločnosti Metro Bratislava v pondelok odvolalo Vladimíra Kovalčíka z funkcie jej generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva.

Novým predsedom predstavenstva Metro Bratislava sa stal Ladislav Csáder, ktorý je zároveň aj jediným kandidátom na post generálneho riaditeľa. Informoval o tom námestník bratislavského primátora František Dej.

Podľa Deja bolo hlavným dôvodom Kovalčíkovho odvolania neplnenie uznesenia valného zhromaždenia spoločnosti zo 14. októbra, ktorým ho zaviazalo pokračovať v príprave výstavby mosta Košická. Návrh na Kovalčíkovo odvolanie podal bratislavský primátor Jozef Moravčík a odôvodnil ho zbytočnými prieťahmi spojenými so začatím výstavby mosta. Mesto Bratislava je majoritným akcionárom spoločnosti Metro Bratislava.

V. Kovalčík odmietol podpísať zmluvu s víťazom tendra na most Košická, Tvrdil, že podľa platných právnych predpisov musia s projektom súhlasiť všetky zainteresované strany a v tomto prípade s projektom nesúhlasili Vodárne a kanalizácie. Preto je projekt podľa Kovalčíka vraj nerealizovateľný.

Predstavenstvo sa bude voľbou nového generálneho riaditeľa zaoberať na svojom zasadnutí 11. novembra. Nový predseda predstavenstva Ladislav Csáder má 47 rokov a v oblasti dopravného staviteľstva pôsobí od roku 1981. Po roku 1989 pracoval ako vedúci útvaru realizácie stavieb na Riaditeľstve diaľnic. Po transformácii podniku na Slovenskú správu ciest zastával post vedúceho odboru výstavby a v roku 1998 sa stal riaditeľom úseku investičnej výstavby. Od marca roku 2000 pôsobí ako vedúci technického odboru v spoločnosti Dopravoprojekt.

(brn)

Páčil sa vám článok?