Železná studnička potrebuje nové parkovisko

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Počas prvého májového víkendu na Železnej studienke pokusne otvorili nové dočasné parkovisko pre asi 80 áut. Provizórna parkovacia plocha sa v krátkom čase zaplnila, čo potvrdilo, že v tejto, Bratislavčanmi hojne navštevovanej rekreačnej oblasti, chýbajú parkovacie plochy.

Provizórne parkovisko postavil magistrát na lúke oproti súčasnému parkovisku v priestore za Červeným mostom. Dôvodom víkendového dopravného experimentu bola skutočnosť, že parkujúce vozidlá často bránili autobusom MHD v prístupe k zastávke. Príslušníci mestskej polície kontrolovali dodržiavanie zákazu vjazdu do chránenej oblasti Malé Karpaty a usmerňovali autá na provizórne parkovisko.

Na záchytných parkovacích plochách bolo až 150 áut, čo sa prejavilo tým, že oblasť Železnej studienky bola bez áut, ale aj v bezproblémovej premávke autobusov MHD. Úplne inak to vyzeralo 1. mája, keď boli na Železnej studienke obsadené úplne všetky prístupové cesty. Vodiči sa, samozrejme, nerozpakovali nerešpektovať všetky zákazové značky. Aj vďaka provizórnym parkovacím miestam policajti počas víkendu riešili len 25 priestupkov.

Bratislavský magistrát chce v budúcnosti na mieste provizórneho umiestniť trvalé parkovisko. Či to bude ešte tento rok, bude závisieť od projektu a finančných prostriedkov, ktoré Bratislave akútne chýbajú. Podľa vyjadrenia zástupcov magistrátu sa to však do tohtoročnej letnej sezóny pravdepodobne nestihne.

(brn)

Páčil sa vám článok?