Čo robiť s parkovaním na Obchodnej?

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

S bezohľadnými vodičmi, ktorí zaparkujú svoje autá aj na tých najnemysliteľnejších miestach, majú obyvatelia centra mesta bohaté skúsenosti. Najnovšie sa sťažnosti občanov v tomto smere týkajú situácie na Obchodnej ulici. Preto sme sa so žiadosťou o vyjadrenie obrátili na Mestskú políciu Bratislava.

Podľa vyjadrenia hovorkyne mestskej polície Silvie Miňovskej je dopravný režim na Obchodnej ulici upravený dopravnou značkou „zákaz vjazdu“ s dodatkovou tabuľkou, že tento zákaz neplatí v čase od 19.00 h do 10.00 h druhého dňa. V uplynulom roku bola uzatvorená dohoda o spolupráci medzi Okresnou stanicou MsP Staré Mesto a Okresným dopravným inšpektorátom PZ Bratislava I, kde si zmluvné strany rozdelili „rajóny“ v mestskej časti Staré Mesto.

„V zmysle tejto dohody ťažisko kontrol dopravného režimu spočíva na PZ,“ uvádza sa vo vyjadrení S. Miňovskej. „Mestská polícia sa však zúčastňuje na spoločne organizovaných poriadkových akciách, z ktorých tie z uplynulých dní boli zamerané na kontrolu vozidiel dlhodobo parkujúcich na tejto ulici. Treba zdôrazniť, že Magistrát hl. mesta SR Bratislavy vozidlám, ktoré zabezpečujú zásobovanie predajní, ale napríklad aj podnikateľom, ktorí majú na tejto ulici sídlo firmy (a majú zabezpečené parkovanie napr. vo dvore), vydáva povolenie na vjazd v obmedzenom množstve. Problém, ktorý občanov zrejme trápi, je skutočnosť, že viaceré vozidlá s povolením vjazdu na Obchodnej dlhodobo parkujú. V súčasnosti riešime túto problematiku v súčinnosti s OR PZ Bratislava I a v prípade, že sa situácia nezlepší, zaktivizujeme sily a prostriedky a nápravu na uvedenej ulici musíme dosiahnuť.“ Naša redakcia bude situáciu na Obchodnej naďalej sledovať.

(ver)

Páčil sa vám článok?