Nové miesta za divadlom sú dočasné

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Prednedávnom sa na komunikácii na Komenského námestí za budovou národného divadla, ktorá spája Gorkého s Jesenského ulicou objavili nové parkovacie miesta osadené kovovými stĺpikmi. Vytváranie vyhradených miest v centre mesta je však v protiklade s proklamovaným zámerom Starého Mesta postupne z ulíc odstrániť všetky „vykolíkované“ státia.

Od Jána Morávka z Bratislavskej parkovacej služby, ktorá nové miesta vytvorila, sme sa dozvedeli, že vznikli v súvislosti so stavebnými prácami súvisiacimi s rekonštrukciou Hviezdoslavovho námestia. Práve preto treba uvoľniť parkovacie miesta, do ktorých stavba zasahuje. V priebehu apríla až júla v severnej časti Hviezdoslavovho námestia zrušia asi 150 parkovacích státí v úseku od Rybárskej brány po reštauráciu Korzo.

Nové parkovacie miesta na Komenského námestí sú vlastne státia premiestnené z konca Gorkého ulice, ktoré tu budú len počas stavebných prác začatých v tejto časti ulice pred niekoľkými dňami. V tejto súvislosti bol zjednosmernený prejazd z Gorkého na Jesenského ulicu. Upozorňujeme preto všetkých vodičov mieriacich do tejto časti centra, že z Jesenského ulice sa na Komenského námestie z tohto dôvodu nesmie odbočiť. Počas stavebných prác na rekonštrukcii Hviezdoslavovho námestia bude ťažšie zaparkovať v okolí pešej zóny. Vodičom, ktorí budú chcieť parkovať v centre mesta, je k dispozícii asi tisíc parkovacích miest v garážach hotela Carlton na Hviezdoslavovom námestí, Alexia na Jesenského a garáži na Uršulínskej ulici.

Trend rušenia vyhradených státí na uliciach bude podľa J. Morávka pokračovať, o čom svedčí aj definitívne zrušenie spomínaných 150 miest na Hviezdoslavovom námestí.

(brn)

Páčil sa vám článok?