Nový spôsob parkovania pre Staromešťanov

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mnohých Staromešťanov trápi, že napriek tomu, že majú zaplatenú ročnú parkovaciu kartu, veľakrát nenájdu v blízkosti svojho bydliska voľné miesto na parkovanie. Preto sa poslanci miestneho zastupiteľstva Staré Mesto rozhodi tento problém vyriešiť.

Doteraz mali obyvatelia zóny s dopravným obmedzením možnosť zakúpiť si zľavnenú parkovaciu kartu na dve vozidlá. Táto karta je výrazne lacnejšia oproti ostatným parkovacím kartám (stojí len 300 korún ročne), neoprávňuje však parkovať na konkrétnom vyhradenom mieste v zóne.

Od 1. júna preto mestská časť zavádza pre obyvateľov zóny zľavnenú vyhradzovaciu parkovaciu kartu, ktorá umožní obyvateľovi s trvalým pobytom v zóne státie pre jedno vozidlo na vyhradenom parkovacom mieste. Táto karta bude stáť 6000 korún ročne, je teda výrazne lacnejšia ako vyhradzovacia parkovacia karta pre právnické osoby, podnikateľov alebo ostatných návštevníkov centra mesta, ktorej cena sa pohybuje od 38 500 do 46 200 korún ročne.

Držiteľ zľavnenej vyhradzovacej karty však musí pred jej získaním preukázať, že nemá možnosť v zóne parkovať v garáži alebo vo dvore či inom vnútrobloku.

(stn)

Páčil sa vám článok?