Premávka trolejbusovej linky č. 64 sa po vyše ôsmich rokoch končí - využili ste ju niekedy?

30.6.2020

Zdroj: FB Peter Martinko

Páčil sa vám článok?

Novú linku č. 64 spustil Dopravný podnik Bratislava 27. marca 2012 a slúžila ako priame spojenie medzi Horským parkom a Trnavským mýtom. Od ostatných trolejbusových liniek sa líšila napríklad aj tým, že ako jediná nebola označená číslicou nad 200, čo bola pre cestujúcich taká drobná pomôcka pri rozlišovaní autobusov a trolejbusov. Dnes vyrazila "šesťdesiatštvorka" do ulíc poslednýkrát - od zajtra bude v rámci zmien v MHD zrušená.

Trolejbusová linka 64 zabezpečovala spojenie z Trnavského mýta na Lovinského cez Šancovú ulicu. Spoj s obratiskom na Jelačičovej ulici jazdil po Bratislave v 20-minútových intervaloch. Linka bola využívaná aj študentmi, ktorí bývali na internátoch situovaných v Horskom parku. Na frekventovanom úseku medzi Pražskou ulicou a Trnavskou bola posilneným MHD najmä v smere od Hlavnej stanice na Račianske mýto, ale neraz ho využili aj cestujúci, ktorí sa chceli dostať čo najbližšie k nákupnému komplexu Centrál bez toho, aby museli vôjsť do podchodu na Trnavskom mýte.     

Pre ľudí žijúcich v lokalite na Drotárskej ceste je však dobrou správou, že trasa autobusovej linky č.41 bola upravená tak, že bude celodenne premávať na trase Búdkova - Drotárska cesta - Vozovňa Hroboňova - Pražská a Hlavná stanica, takže konečne budú mať priame spojenie so železničnou stanicou. 

Zdroj: FB Peter Martinko

​Trolejbus linky č.64 dnes jazdí po Bratislave naposledy...

(ars)

Páčil sa vám článok?