O zásadách novej parkovacej politikyv centre mesta sa rozhodne ešte v apríli

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V júli minulého roka mestská časť Staré Mesto vytvorila koordinačnú skupinu pre prípravu novej parkovacej politiky v zóne s tzv. dopravným obmedzením.

Úlohou komisie zloženej zo zástupcov mestskej časti Staré Mesto, magistrátu hlavného mesta, Policajného zboru SR, mestskej polície, poslancov miestneho zastupiteľstva bolo pripraviť také zásady parkovacej politiky, ktorá radikálne zmení súčasný stav statickej dopravy v centre Bratislavy.

Išlo najmä o to, ako zabezpečiť vyššiu obrátkovosť existujúcich parkovacích miest, zjednotiť podmienky uličného a mimouličného parkovania a umožniť nájsť vhodného strategického partnera pre budovanie veľkokapacitných parkovacích garáží v centre Bratislavy.

Koordinačná skupina vypracovala na jeseň minulého roku niekoľko prieskumov statickej dopravy a štúdií, na základe ktorých navrhla Zásady parkovacej politiky. Po verejnej diskusii v Astorke na sklonku novembra 1999 zapracovala do tohto návrhu aj pripomienky občianskej verejnosti.

Zásady novej parkovacej politiky v centrálnej mestskej časti prerokuje na svojom najbližšom zasadnutí koncom apríla staromestské miestne zastupiteľstvo. Mestská časť Staré Mesto chce zároveň pripraviť verejnú prezentáciu týchto zásad pre všetkých záujemcov o investovanie do statickej dopravy a prevádzkovania parkovacieho systému v Bratislave.

Podľa slov starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského počas nedávnej prezentácie mesta na medzinárodnom veľtrhu nehnuteľností MIPIM 2000 v Cannes sa popri projekte Revitalizácie Námestia SNP najväčší záujem investorov sústredil práve na možnosti vstupu do prevádzkovania parkovacieho systému v hlavnom meste Slovenska. Preto v nadväznosti na schválenie zásad novej parkovacej politiky poslancami miestneho zastupiteľstva chce Staré Mesto pripraviť podmienky na výber najlepšej ponuky ako základ na nasledujúce rokovania s najvážnejšími uchádzačmi.

(miv)

Páčil sa vám článok?