Vjazd do pešej zóny povoľuje miestny úrad

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od prvého marca vydáva oprávnenie pre vjazd a výjazd motorových vozidiel na komunikácie pešej zóny v historickom jadre Starého Mesta úsek správnych činností Miestneho úradu na Vajanského nábreží 3. Doteraz bola touto činnosťou poverená Bratislavská parkovacia služba.

Aj naďalej zostáva v platnosti rozhodnutie starostu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto v duchu VZN o pešej zóne, na základe ktorého je vjazd a výjazd vozidiel do pešej zóny v čase medzi 10.00 a 22.00 h povolený iba cez križovatku Rigeleho ulice a Hviezdoslavovho námestia alebo cez Františkánsku ulicu.

Na oboch vstupoch sú osadené mechanické zábrany, ktoré obsluhuje hliadka mestskej polície. Nárok na vjazd majú obyvatelia s trvalým pobytom na niektorej z ulíc zóny alebo podnikatelia so sídlom v pešej zóne, ktorí svoje vozidlo garážujú na inej ploche ako na verejnej komunikácii. Oprávnenia sa tiež vydávajú zastupiteľskému úradu so sídlom v zóne, peňažnému ústavu na prevoz finančných prostriedkov, držiteľom preukazov ZŤP a ZŤP/S (zdravotne a pohybovo postihnutí občania), alebo aj organizácii zabezpečujúcej kultúrne podujatie v zóne.

V nočných hodinách (od 22. do 10. hodiny) majú vjazd a výjazd bez osobitného oprávnenia povolený obyvatelia a podnikatelia so sídlom v pešej zóne, zásobovanie, taxislužba a vozidlá prepravujúce osoby ťažko zdravotne alebo pohybovo postihnuté. Oprávnenia sa vydávajú maximálne na jeden rok. Platnosť oprávnení, ktoré doteraz vydala Bratislavská parkovacia služba, sa končí dňom 31. decembra 2000.

(miv)

Páčil sa vám článok?