Dobrá správa: DPB posilňuje prevádzku MHD do Petržalky

4.11.2019
0
Autobus - linka číslo 93

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

DPB od pondelka 4. 11. výrazne posilňuje prevádzku autobusov do Petržalky. Nosné linky 93 a 94 začnú jazdiť vo vybraných časoch až o 20 percent častejšie než doteraz.

"Ide o veľmi dôležité linky, ktoré spájajú hlavnú stanicu a centrum mesta s najväčšou bratislavskou mestskou časťou - Petržalkou. Spoločný interval autobusových liniek sa na najvyťaženejšom úseku Zochova - Petržalka skracuje mimo špičky iba na päť minút. V špičke budú jazdiť autobusy každé dve minúty. Bez jediného autobusu navyše DPB môže autobusové linky posilniť bez toho, aby musel kúpiť nové vozidlá či prijať ďalších šoférov," uinformoval nás Martin Žarnovický, manažér PR a marketingu DPB.

Posilnenie prevádzky autobusov umožnilo podľa DPB vybudovanie nových BUS pruhov, vďaka ktorým autobusy šetria množstvo času, ktorý by inak strávili v zápchach spolu s osobnými autami.

Autobusy tak dokážeme na rovnakej trase otočiť aj viackrát. Z rovnakého dôvodu zavádzame aj viac zastávok na znamenie, ktoré zrýchľujú dopravu. Vďaka novému BUS pruhu na Štefánikovej a posilneniu prevádzky MHD sa zároveň veľmi zlepšuje spojenie Hlavnej stanice s prestupným uzlom Zochova, z ktorého pokračujú linky do celej Petržalky a k internátom Mlyny. Autobusy tu budú v špičke jazdiť približne každé štyri minúty a mimo nej maximálne raz za 10 minút namiesto súčasných 12 minút," vysvetlil Žarnovický.

"Aj v súvislosti s pripravovaným spustením parkovacej politiky, ktorá výrazne zvýši nároky na naše služby, veľmi podporujeme snahu magistrátu budovať v meste vyhradené pruhy pre MHD," dodal.

(ms)

Páčil sa vám článok?