Linku 901 do Wolfsthalu a Hainburgu prevezme po DPB nový dopravca

18.10.2019
0

Zdroj: Slovak lines

Páčil sa vám článok?

Cestujúcich do a z rakúského Wolfsthalu a Hainburgu čaká dopravná zmena. Prevádzku linky 901 prevezme čoskoro nový dopravca.

"Cestujúcim by sme radi vysvetlili všetky dôvody a zároveň vyvrátili obavy, že spojenie má byť údajne zrušené. Na linku 901 vypravujeme ako jednu z posledných staré vysokopodlažné autobusy, ktoré už veľmi nepatria do dnešnej doby. Vieme, že aj cestujúci do Hainburgu si zaslúžia moderné klimatizované vozidlá. Celá MHD v Bratislave je však financovaná mestom, a to rovnako financuje aj nákup nových vozidiel. Bratislava sa však musí starať o MHD na svojom území pre svojich obyvateľov a zo zákona nemôže z verejných zdrojov platiť dopravu iným obciam. Linku 901 však nefinancuje ani kraj, ani štát a ani žiadna z rakúskych obcí, a tak jediným príjmom na výplaty šoférov, pohonné hmoty a nové vozidlá sú výhradne tržby z predaja lístkov, čo žiaľ na nové vozidlá nestačí," povedal nám Martin Žarnovický, manažér PR a marketingu DPB.

Ekonomická situácia linky bola pre DPB neudržateľná. "Nový dopravca Slovak Lines prišiel s ponukou klimatizovaných vozidiel, a tak sme sa po sérii jednaní dohodli, že mu licenciu na prevádzku prenecháme. Hoci sa nám s linkou 901 bude lúčiť ťažko, prevádzkovali sme ju takmer 11 rokov, nesmieme zabúdať, že je našou primárnou úlohou zabezpečiť kvalitnú MHD na území Bratislavy. Pre Bratislavčanov chystáme až 84 úplne nových klimatizovaných autobusov a uvoľnení vodiči a ušetrené prostriedky z linky 901 nám pomôžu posilniť prevádzku iných liniek v rámci hlavného mesta," dodal Žarnovický.

VIDEO Novinka: Dopravný podnik zlepšuje prestupy na Molecovej

Príbeh, ktorý sa opakuje každý deň. Na Molecovu v Karlovej Vsi prichádza plný autobus X5 z Dúbravky a trolejbus 33 z Dlhých dielov. Všetci chcú prestúpiť na električku do centra. Časť ľudí sa pustí rovno do cesty plnej áut a prelieza zábradlie, ďalší idú poctivo cez priechod. Tí však električku niekedy nestihnú. To by sa oddnes malo zmeniť. Dopravný podnik totiž zavádza v prevádzke liniek X6 a X5 novinku.

(ms)

Páčil sa vám článok?